Дві третини самобудів у Львові – наслідок дороблених в ЛМР документів, – депутат

19:45 5 жовтня 2015 р.

Фото до новини

Самобуди у Львові будуть рости доти, доки влада не візьме на себе відповідальність і не розвалить один із них.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 5 жовтня, під час публічних дебатів на тему: «Самоврядування і самобуди: чи вистачить повноважень новій Львівській міськраді, щоб побороти корупцію і протекціонізм у будівництві?», які відбулися у Львівському прес-клубі, заявив представник партії  «Громадянська позиція» Андрій Іонов.

- Всі знають, що якщо ти вже збудував, то ніхто тебе не розвалить. Поки не відбудеться хоча би один прецедент, поли хоча би один  самобуд не буде  розібраний, ми і далі будемо збирати прес-конференції і говорити, як все погано. Я переконаний, що нам треба створити один-єдиний прецедент, показати шлях. І це буде серйозний шлагбаум, - каже він. 

А експерт, юрист, правозахисник Олеся Ковалишин нагадує, що є закон і все має відбуватися згідно з законом.
- Не має значення, хто що хоче чи не хоче. Тому, коли говорять про самобуди , то ми маємо звертатися не до того, хто що хоче, а до того, чи могло бути таке рішення і його скасування, - каже вона.

Депутат ЛМР і кандидат в депутати ЛМР від партії «ВО «Свобода» Андріан Гутник вважає:
- Практично до кожного самобуду може бути запитання. З двох третин тих, незаконних, забудов, це ті, яким у Львівській міській раді доробили документи або перепродали вже іншим власникам. І ухвали приймалися у минулій чи позаминулій каденції, - каже він.

За його словами, є колізія закону, коли забудовник подає документи на розширення ділянки, яка розташована поруч з тією, що він її вже придбав. Але тут з протестами виходять мешканці, і кажуть, що на цій території років 20-30 тому був дитячий чи спортивний майданчик і вимагають його відновити.

Андріан Гутник стверджує, що ніхто з чиновників не несе покарання за свої дії, внаслідок яких виникають певні непорозуміння, або й корупційні діяння.
- Міський голова тільки лякає, що звільнить половину департаменту містобудування. На тому, зазвичай, все і закінчується. То він так пояснює журналістам і депутатам, що він контролює ситуацію. А фактичного покарання ми так і не побачили, - каже чинний депутат міськради.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів