Два ФОПи хочуть прибирати Дрогобич: кого місто вибере

10:48 12 січня 2021 р.

Фото до новини

Департамент міського господарства Дрогобицької міськради обирає переможця тендеру на послуги із прибирання вулиць серед підприємців, чиї документи готували на одній техніці.

Участь у закупівлі за двома лотами взяли лише два учасники: приватні підприємці Андрій Довженко та Ігор Волошин. Андрій Довженко раніше зупинив діяльність як приватний підприємець, але відновив реєстрацію 20 листопада —  у той же день, коли оголосили цей тендер, пишуть Наші гроші. Львів.

Контракти ще не уклали, але наразі за першим лотом дешевша пропозиція у Ігора Волошина (4,93 млн грн), а у другому — в Андрія Довженка (4,61 млн грн). Зараз пропозиції очікують на рішення тендерного комітету і, якщо той не матиме зауважень, підпишуть договори.

На одному з лотів учасники не торгувались і не знижували вартість пропозицій, а у першому лоті Ігор Волошин знизив ціну на майже 25 тис. грн.

У обох підприємців документи пропозицій створені за допомогою однакового програмного забезпечення, що ймовірно свідчить про використання спільної техніки. Також у довідках помітні однакові дефектні плями, які можуть з’явитися, наприклад, при друці на одному принтері, або при скануванні. На інших закупівлях, де зустрічались ці підприємці раніше, подібних дефектів не було.

Ідентичні дефекти на верхній та нижній частинах сторінок конкурентів

Окрім цього Ігор Волошин та Андрій Довженко подали на торги стилістично однакову довідку щодо відсутності заборгованості судимостей із злочинів з корисливих мотивів, хоча замовник вимагав її у довільній формі. А також однаковий документ про вчасне та якісне виконання робіт.

Де прибиратимуть

Технічним завданням передбачено, що за першим лотом проводитимуть прибирання площі Ринок, прилеглих вулиць, майдану Шевченка та місцевих скверів імені Степана Бандери, Стефаника і тд. За іншим — благоустрій проводитимуть на магістральних вулицях (Стрийська, Трускавецька та інші).  Згідно із проєктами майбутніх договорів, переможець торгів повинен проводити підмітання вулиць, очищення їх від снігу, вивезення сміття та доглядати газони.

Про постачальників

Андрій Довженко зареєстрований у Дрогобичі і, за даними Clarity project, отримував одне держзамовлення 3,36 млн грн від департаменту міського господарства Дрогобицької міськради на прибирання вулиць.

Ігор Волошин прописаний у Стебнику і у 2020 році отримав сім замовлень на 7,77 млн грн, усі з яких -також від вищезгаданого Департаменту міського господарства Дрогобицької міськради, серед яких послуги з прибирання та ремонти тротуарів і вулиць міста.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів