ДСНС попередила про наслідки нестійких погодних умов на Львівщині

10:00 20 лютого 2017 р.

В обласному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України застерігають, що відлига вдень і заморозки вночі та значне нагромадження снігу на покрівлях будинків сприяють активному утворенню бурульок та призводять до сповзання снігу.

У Львівському обласному управлінні ДСНС повідомили в понеділок, 20 лютого, що сьогодні, за інформацією регіонального центру з гідрометеорології на території Львівської області очікується хмарна погода з проясненнями без істотних опадів. Вітер – південно-західний, вдень – 7-12 метрів за секунду. Температура повітря вдень – 2-7° С тепла. 

У Львівському обласному управлінні ДСНС також застерігаюьб, що нестійкі погодні умови – відлига вдень і заморозки вночі, значне нагромадження снігу на покрівлях будинків сприяють активному утворенню бурульок та призводять до сповзання снігу, особливо зі старих будинків з похилим дахом, виступаючих архітектурних частин будівель, тощо. Особливу небезпеку бурульки становлять в місцях масового скупчення людей та на вузьких вуличках, де тротуари безпосередньо прилягають до будинків.

Для того, щоб не стати жертвою крижаних бурульок, які можуть впасти на пішохода, необхідно не заходити за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності – самому звертати увагу на наявність небезпечних утворень з криги і снігу на дахах будинків. По можливості слід триматися на відстані трьо-п’яти метрів від будинків та інших споруд, обираючи найбільш безпечний маршрут руху вулицями міста.

Про це повідомили сьогодні, 20 лютого, на сторінці Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів