До Львова повернулися зі сходу спецпризначенці

12:34 13 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: rmclviv.wordpress.com

Увесь особовий склад, який прибув із зони АТО до пункту постійної дислокації, отримав п’ять діб відпустки для відпочинку та психологічної реабілітації в родинному колі.

«У суботу, 13 лютого, із району виконання завдань в зоні проведення Антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, повернувся особовий склад Західного територіального управління Військової служби правопорядку (ЗТУ ВСП)», – повідомив сьогодні, 13 лютого, «Щоденному Львову» підполковник Володимир Скоростецький з Регіонального медіа-центру міністерства України, який також розповів:

«Солдати та офіцери ЗТУ ВСП упродовж декількох місяців виконували завдання за призначенням на одному з найвідповідальніших напрямків зони АТО. Заступник начальника ЗТУ ВСП по роботі із особовим складом підполковник Федір Федчик відзначив: «Завдання, які виконували наші хлопці – не прості, – каже– Це і забезпечення діяльності військових комендатур у населених пунктах Донбасу, і підтримання законності та правопорядку в районах виконання завдань підрозділами Збройних Сил України та інших військових формувань держави, супровід військових колон, патрулювання, охорона об’єктів тощо».

Дійсно, перелік функцій військовослужбовців ВСП достатньо розлогий. Слід додати, що до складу загону ЗТУ ВСП у зоні АТО обов’язково входить й група спецпризначення. Спецпризначенці ВСП – бійці перевірені і досвідчені.

Зокрема, за період проведений у районі виконання завдань, група неодноразово залучалась до проведення реальних бойових операцій. Обставини не деталізують, втім, кажуть, що доводилось займатись контрдиверсійною діяльністю, проводити оперативно-розшукові дії, шукати схованки зі зброєю та боєприпасами, які поплічники терористів та члени ворожих ДРГ залишали на території підконтрольній українській владі.

Зустріч бійців була по-домашньому теплою та емоційною. За традицією, командир загону прийняв хліб та сіль з рук дружин своїх підлеглих Алли Лотоцької, Ольги Бойко та Віткторії Король.

Жінки розповіли, що декілька місяців із хвилюванням очікували повернення своїх чоловіків. Утім, особовий склад загону повернувся додому у повному складі.

Солдат Алла Лотоцька розповіла: «Ми самі також є військовослужбовцями за контрактом, –– Розуміємо, що наші чоловіки роблять важливу справу. Хвилюємось, звичайно, переживаємо, але знаємо, що хлопці повернуться до нас живими і неушкодженими. Це найкращий подарунок до Дня Закоханих – побачити коханого!».

Начальник Західного територіального управління Військової служби правопорядку Збройних Сил України, полковник Микола Бобик, за успішне виконання бойових завдань, мужність та професійність вручив відомчі відзнаки  та грамоти десятьом солдатам та офіцерам підрозділу. Серед нагороджених – капітани Михайло Дерека та Андрій Вовкунович, прапорщик Олексій Копанєв, сержант військової служби за контрактом Володимир Семенович, солдат військової служби за контрактом Дмитро Грабазей.

Окрім офіційного вручення нагород і подяк від командування, за традицією військовиків привітав 58-й будинок офіцерів невеликим експрес-концертом. Методист 58 будинку офіцерів Анна Маякова та соліст Львівського Національного театру опери та балету Віталій Загорбенський виконали декілька пісень.

Додамо, що весь особовий склад, який прибув із зони АТО до пункту постійної дислокації військової частини, отримав п’ять діб відпустки для відпочинку та психологічної реабілітації в родинному колі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів