До Львова повернулися зі сходу України 200 десантників (відео, оновлено)

21:10 3 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Роман Балук/«День»

Бійці 80-ї аеромобільної бригади обороняли нашу країну від російських окупантів упродовж року. Через два тижні вони знову поїдуть на передову.

До Львова повернулись 200 вояків. На жаль, не минулось без втрат: за час перебування на сході України підрозділу 80-ї окремої аеромобільної бригади один військовослужбовець загинув, ще дев'ятеро отримали поранення, двоє з них – у важкому стані. Друга частина бійців прибуде до Львова через тиждень.

Військові не надто говіркі. Дехто зупиняється, щоб поспілкуватись із журналістами. Десантник на прізвисько Саваш («Дикий») повідомив журналістам: «Головні вороги сьогодні – це наше командування, ми не отримали жодного забезпечення, нічого окрім зброї, все що я маю зараз із собою, придбане на власні кошти рік тому на суму 30 тисяч гривень. Якби не волонтери – ми би всі загинули ще в першому бою».

Натомість боєць 4-ї роти 80-ї аеромобільної бригади Сергій Риник розповів: «Незважаючи на тимчасове, хоча і відносне затишшя, цей рік для багатьох із нас був надзвичайно складним».

Уже через два тижні частина тих, хто сьогодні приїхав до Львова повернуться у зону АТО. Понад 100 військовослужбовців, які були призвані під час мобілізації, буде звільнено у запас.

Про це повідомило сьогодні, 3 липня, київське інтернет-видання «iPress.ua». Натомість у прес-службі обласної державної адміністрації повідомили сьогодні, 3 липня, «Щоденному Львову»: 

«Додому із зони проведення АТО повернулось близько 200 військовослужбовців 80 окремої аеромобільної бригади ВДВ. Шість місяців вони виконували бойові завдання у складі сил АТО на найгарячіших напрямках лінії зіткнення із російсько-терористичними загарбниками - Луганська ТЕС, місто Щастя тощо.

Представники командування бригади зазначають, що після напруженої бойової роботи частина бійців, ті, хто не встиг використати відпустки, отримають час для перепочинку. А понад 100 військовослужбовців, які були призвані під час мобілізації, буде звільнено у запас.

«Певний час бійцям знадобиться, аби залагодити документальні питання, здати інвентарне майно. А далі – додому, до рідних та близьких. Вони відслужили із честю. Ми пишаємось надзвичайною мужністю та високим професіоналізмом наших військовослужбовців», – говорить один із заступників командира 80 окремої аеромобільної бригади ВДВ.

На пероні залізничного вокзалу у Львові, куди прибув воїнський  ешелон зі Сходу, десантників зустрічали родичі та друзі. Було багато дітей. Зокрема, один із мобілізованих бійців солдат Дмитро Бойко, уперше за 6 місяців обійняв своїх двох дітлахів та дружину Ольгу.

«На сході, звичайно, було важко, – каже він. – Але ми знали за що воюємо, знали, що нас із нетерпінням чекають удома. Ми виконали наш військовий обов’язок і повернулись».

Своєю чергою, в прес-службі міністерства оборони України розповіли в п’ятницю:

«3 липня до Львова із зони проведення АТО повернулися майже 200 військовослужбовців 80-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ. Шість місяців вони виконували бойові завдання у складі сил АТО на найгарячіших напрямках лінії зіткнення з російсько-терористичними загарбниками.

На пероні залізничного вокзалу у Львові, куди прибув воїнський ешелон, десантників зустрічали родичі та друзі. Представники командування бригади зазначають, що військовослужбовці, які не використали відпустки, отримають час для перепочинку. А понад 100 військових, які були призвані під час мобілізації, будуть звільнені у запас».

Про це повідомили сьогодні, 3 липня, на сайті прес-служби міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів