До каналізаційної системи Львова ще не під’єднані його 114 вулиць

18:54 11 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: skyscrapercity.com

А в їх 3183 будинках проживають близько 14 тисяч осіб.

Як повідомляє сьогодні, 11 листопада, прес-служба міської ради, станом на сьогодні у Львові ще не під’єднані до каналізаційної системи міста 114 вулиць, на яких розташовано 3183 будинки, в котрих проживають близько 14 тисяч осіб. Однак для вирішення цієї проблеми розроблено комплексну програму на 2012-2015 роки, яка має модернізувати каналізаційну систему міста Львова.

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив із цього приводу:

«Поступово ця програма, яку ми затвердили у місті по каналізуванню, чітко виконується. В радянські часи це не було пріоритетом, після проголошення незалежності також не сильно на це звертали увагу. Але, звичайно, ми би хотіли мати 100% міста каналізованим.

Фактично, частина міста живе своїм комфортним життям, тому що це є індивідуальна забудова, але ми хочемо зробити їм життя ще трохи комфортнішим. Юридично це місто Львів, тому робимо і будемо робити ще більше».

Своєю чергою, виконувач обов’язків директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Володимир Олійник інформує, що цьогоріч у місті завершують каналізування вулиці Голубця та розробляють проектно-кошторисну документацію для Брюховицької:

«Цього року ми завершили великий обсяг робіт по вул. Голубця – це більше, ніж 1100 метрів. Тому, власне кажучи, той район і прилеглі вулиці нарешті зможуть мати каналізацію.

Ця проблема тягнулася протягом останніх п’ять років. Також цього року ми виготовляємо документацію на вулицю Брюховицьку, на мікрорайоні Рясне.

Там також не каналізований район. Але станом на сьогодні тих ресурсів, які ми маємо, достатньо для того, аби виготовити проектну документацію, а при формуванні бюджету на наступний рік вже планувати роботи».

Натомість міський голова наголошує, що всі роботи із каналізування вулиць відбуваються за кошти міського бюджету:

«З державного бюджету на каналізування міста ми не отримали жодної копійки. Хоча такі розмови велись, переписка велась, але, на превеликий жаль, коштів немає.

Тому ми кожного року в бюджеті передбачали і передбачаємо кошти, щоб все-таки поступово цю проблему розв’язати.

Так само, як у нас була проблема по водопостачанню, ми її на 99,9% розв’язали. Зараз друга проблема – каналізування. 

Бачите, питання запаху вже так гостро не стоїть, тому що зроблені дуже серйозні об’єми робіт, проведена робота з підприємствами. Вони сьогодні розуміють необхідність очищати свої стоки, жорсткий контроль і моніторинг, закуплене відповідне обладнання, тому поступово ця проблема вирішується».

Зокрема Андрій Садовій запевнив, що у Львові вже завершують прокладання каналізаційного колектора на вулиці Купчинського:

«Це прокладання колектора, довжина якого – 145 метрів. Ми на це виділяємо з міського бюджету 415 тис грн. Це є перший етап.

В наступному році планується другий етап – ще 150 метрів. Це приведе до того, що мешканці цих вулиць зможуть користуватись цим колектором. Звичайно, комфорт проживання збільшиться на порядок. 

Мені приємно, що тут злагоджено відбуваються роботи. І що найголовніше, є тісна співпраця з мешканцями.

Є домовленість: місто прокладає колектор, а мешканці вже доєднання роблять самостійно. Звичайно, що вони би такої суми не потягнули, тому ми в бюджеті цю суму передбачали і наступного року на других 150 метрів також будемо кошти передбачати». 

Прес-служба міської ради уточнює, що роботи х реконструкції аварійних каналізаційних мереж на частині вулиці Купчинського виконує ТзОВ «БК «Інстал Плюс». Проектом передбачено прокладання ним каналізаційного колектора діаметром 400 мм довжиною 145 метрів від початку вул. Купчинського до будинку №15 з підключенням до існуючого каналізаційного колектора. 

А головний інженер ТзОВ «БК «Інстал Плюс» Ростислав Скоропад додає: «Робота тривала близько трьох тижнів. Глибини в середньому від 1,5 до 3 метрів. Ми поставили 6 колодців, 2 з них – перепадних. Ми проклали колектор, довжиною 145 метрів. Чекаємо, поки люди будуть виготовляли проекти та технічні умови, відповідно до яких будуть виконуватись підключення будинків».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів