До бази Держгеокадастру внесено дані про 810 тисяч земельних ділянок на Львівщині

16:24 1 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

У Львівській області державні кадастрові реєстратори відкрили в електронному форматі 810723 поземельних книг, що становить 98% від зареєстрованих земельних ділянок на території області.

«До бази Державного земельного кадастру внесено дані про 810 тисяч земельних ділянок Львівщини», – повідомили сьогодні, 1 липня, в прес-службі обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«У Львівській області державні кадастрові реєстратори відкрили в електронному форматі 810723 поземельних книг, що становить 98% від зареєстрованих земельних ділянок на території області. Варто зазначити, що з початку 2016 року державні кадастрові реєстратори територіальних підрозділів Держгеокадастру Львівщини опрацювали 209,4 тисячі  поземельних книг, що становить 91% від запланованого річного обсягу. Минулого року відкрито у електронному форматі понад 275 тисяч поземельних книг. 

Відзначимо, що Держгеокадастр Львівщини у числі лідерів серед територіальних підрозділів, які здійснюють цю роботу по Україні. Найкраще цю роботу організовано керівниками Кам`янко-Бузького (100%), Пустомитівського (100%), Бродівського (97%), Перемишлянського (97%), Сокальського (97%) територіальних підрозділів Держгеокадастру, ще у семи районах Львівщини цей показник перевищує 90%.

Також на високому рівні (більше 90%) цю роботу здійснюють відділи Держгеокадастру у містах Борислав, Дрогобич, Моршин, Стрий, Трускавець, Червоноград, Новий Розділ. Завдяки збільшенню кількості відкритих поземельних книг на земельні ділянки зростуть можливості власників, користувачів цих земель, адже надалі, переоформляючи земельну ділянку, власнику чи користувачу не потрібно буде збирати додаткові документи, виготовляти нову технічну документацію, достатньо буде звернення до реєстраційної служби (якщо ділянка переоформлятиметься в існуючій конфігурації без зміни цільового призначення). 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів