Депутати підтримали петицію про реконструкцію колектора у Львові

19:15 11 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lvivrada.gov.ua

У Львівській міськраді підтримали петицію про реконструкцію каналізаційного колектора, прокладеного вулицями Торф’яною й Замарстинівською та проспектом Чорновола.

Про це повідомили в четвер, 11 липня, на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради. Начальник управління «Секретаріат ради» ЛМР Юрій Лукашевський доповів депутатам: «3 червня 2019 року на порталі «e-dem.in.ua – «Єдина система місцевих петицій» – було зареєстровано електронну петицію під назвою «Реконструкція каналізаційного колектора, що проходить вулицями Торф’яною й Замарстинівською та проспектом Чорновола». Автором петиції є Салітра Андрій Володимирович. 20 червня 2019 року ця петиція набрала необхідних 500 голосів на підтримку».

Співавтор петиції Олег Панчишин розповів депутатам: «Вже два роки поспіль під час травневих дощів відбувається руйнування каналізаційного колектора на вулиці Торф’яній. Вода витікає через колодязі випуску в колектор, оскільки вони не обладнані зворотніми клапанами, що є порушенням норм ДБН. Такі клапани є обов’язковими до встановлення в можливих зонах підтоплення. Як наслідок пошкоджуються пішохідні доріжки, елементи благоустрою та припарковані поруч автомобілі, а підвали і цокольні поверхи житлових будинків заповнюють нечистоти з каналізації».

«Навіть найменші ділянки газону перетворюються на басейни з брудною водою. Така ситуація є небезпечною для життя і здоров’я мешканців, які проживають у цьому районі. Окрім цього кожного разу мешканці несуть значні витрати на відновлення території і пошкодженого майна», – поінформував також Олег Панчишин.

«У 2018 році після першого руйнування відповідальні працівники «залатали» стики каналізаційного колектора монтажною піною та засипали зверху грунтом. Проте, як показав час, такого «ремонту» недостатньо. Цей район активно розвивається. Кожного року на проспекті Чорновола ростуть нові житлові будинки, висота яких вже перевищує 20 поверхів», – повідомив також Олег Панчишин.

«Навантаження на каналізаційну систему постійно зростає і буде зростати надалі, оскільки населення району  збільшується. Окрім цього, зміна екологічної ситуації та щорічні весняні зливи також навантажують систему водовідведення району», – розповів також Олег Панчишин.

«Автори петиції вимагають провести експертне обстеження цієї частини каналізаційного колектора, а за результатами обстеження – розробити проект реконструкції. На підтримку цієї петиції у сесійній залі виступили депутати ЛМР Ігор Зінкевич та Роман Іванців, закликавши колег проголосувати за неї. У результаті голосування 44 депутати підтримали цю електронну петицію і доручили департаменту житлового господарства та інфраструктури до наступного пленарного засідання підготувати дорожню карту щодо вирішення питань, порушених у ній», – поінформували також на порталі депутатів ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів