Депутати міської ради Львова розширили його межі

10:52 15 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: з архіву «ЩЛ»

Сесія міськради погодила проектні межі Львова загальною площею 15138,2926 га зі зауваженням й надала управлінню капітального будівництва функції замовника на проектування та будівництво гравійної дороги від західного обходу Львова до житлового масиву «Білогорща».

Виконавчі органи міськради провели роботу з узгодження проектних меж Львова із суміжними 18 адміністративно-територіальними утвореннями, згідно з якими нова межа становитиме 15138,2926 га. Зокрема вирішено:

1. Включити в межі Львова території Сокільницької сільської ради Пустомитівського району загальною площею 30,7471 га й вилучити з меж Львова території, загальною площею 0,4509 га та передати їх Сокільницькій сільській раді.

2. Включити в межі Львова території Скнилівської сільської ради Пустомитівського району загальною площею 2,7686 га й вилучити з меж Львова території загальною площею 19,7090 га та передати їх Скнилівській сільській раді.

3. Включити в межі Львова території Лапаївської сільської ради Пустомитівського району загальною площею 0,3048 га й вилучити з меж Львова території загальною площею 0,3048 га та передати їх сільській раді.

4. Вилучити з меж Львова території загальною площею 0,5569 га та передати їх Рясне-Руській сільській раді Яворівського району:

5. Домажирівській сільській раді Яворівського району залишити межі в існуючих межах Львівської міської ради.

6. Межі Бірківської сільської ради Яворівського району залишити в існуючих межах Львівської міської ради.

7. Вилучити з меж Львова території Брюховицькій сільської ради загальною площею 17,4753 га та передати їх Брюховицькій селищній раді.

8. Вилучити з меж Львова території загальною площею 1,3351 га та передати їх Грибовицькій сільській раді Жовківського району:

9. Вилучити з меж Львова території загальною площею 1,9426 га та передати їх Малехівській сільській раді Жовківського району:

10. Межі Сороки-Львівської сільській раді Пустомитівського району залишити в існуючих межах міста.

11. Включити в межі Львова території Лисиничівській сільської ради Пустомитівського району загальною площею 5,0933 га й вилучити з меж Львова території, загальною площею 5,0933 га та передати їх Лисиничівській сільській раді.

1.12. Вилучити з меж Львова території загальною площею 12,8906 га та передати їх Винниківській міській раді.

1.13. Включити в межі Львова території Чишківської сільської ради Пустомитівського району загальною площею 1,2154 га й вилучити з меж Львова території загальною площею 14,6809 га та передати їх Чишківській сільській раді.

1.14. Межі Винничківської сільській ради Пустомитівського району залишити в існуючих межах Львівської міської ради.

1.15. Включити в межі Львова території Пасіки-Зубрицької сільської ради Пустомитівського району загальною площею 4,5483 га й вилучити з меж Львова території, загальною площею 4,5483 га, та передати їх Пасіки-Зубрицькій сільській раді.

1.16. Включити в межі Львова території Зубрянської сільської ради Пустомитівського району загальною площею 131,7678 га й вилучити з меж Львова території загальною площею 9,4820 га та передати їх Зубрянській сільській раді.

1.17. Межі Солонківської сільської ради Пустомитівського району залишити в існуючих межах міста.

1.18. Включити в межі Львова території Зимноводівської сільської радт Пустомитівського району загальною площею 156,1035 га й вилучити з меж Львова території, загальною площею 0,7865 га, та передати їх Зимноводівській сільській раді.

Також в межі міста буде входити територія Винниківського та Брюховецького лісництв, яка знаходиться в користуванні Державного підприємства «Львівське лісове господарство». Прийняття ухвали дасть можливість виготовити проект землеустрою щодо зміни та встановлення меж Львова, провести його державну землевпорядну експертизу та подати міськраді на затвердження.

Окрім того, ухвалою надано управлінню капітального будівництва функції замовника на проектування та будівництво гравійної дороги від західного обходу Львова до житлового масиву «Білогорща» та передбачено для цього кошти у міському бюджеті Львова: на 2015 рік (для виготовлення проектно-кошторисної документації) – в сумі 200 тисяч грн., а також на 2016 рік (для, власне, будівництва, протяжністю орієнтовно 2 км, але не менше семи метрів ширини проїжджої частини та 1,5 метра узбіччя з обох сторін дороги) – відповідно до проектно-кошторисної документації. Натомість департамент житлового господарства та інфраструктури і ЛМКП «Львівводоканал» повинні надати можливість підключення до інженерних мереж, що перебувають у власності територіальної громади Львова, об’єктів містобудування села Зимна Вода, а також застосовувати тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення для суб’єктів, які їх надають на території с. Зимна Вода.

Про це повідомили сьогодні, 15 липня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів