Депутати Львівської облради попереджають про можливу катастрофу

14:42 18 вересня 2013 р.

Фото до новини

Побоюються її у зв'язку з недофінансуванням природоохоронних заходів на Стебницькому ДГХП «Полімінерал»

Депутати Львівської обласної ради, заслухавши та обговоривши на її XXVI сесії інформацію щодо ситуації, яка склалася в наслідок приватизації публічного акціонерного товариства «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал», звернулися до Кабінету Міністрів із проханням запобігти небезпеці для навколишнього природного середовища і населення в зоні впливу підприємства. Повідомляючи про це, прес-служба облради конкретизує, що небезпечну екологічну ситуацію спричинило, за даними депутатів, недофінансування природоохоронних заходів на Стебницькому ДГХП «Полімінерал».

У зверненні до Кабміну, зокрема, сказано:

«Стебницьке ДГХП «Полімінерал», яке внесено до Державного реєстру потенційно небезпечних об’єктів, знаходиться на обліку в Державній інспекції цивільного захисту та техногенної безпеки ГУ МНС України у Львівській області. Небезпеку для навколишнього природного середовища і населення в зоні впливу підприємства створюють підземні гірничі виробки та утворені карсти, а також хвостосховище і гірничі відвали, які розміщені на поверхні.

У зоні впливу вироблених підземних свердловин знаходяться житлові будинки міста Стебник, високовольтні лінії електропередач, водоканалізаційні мережі міст Дрогобича та Трускавця, залізниця державного значення Київ-Трускавець, автомагістраль. Підземні виробки сягають ІІ-ІІІ зони санітарної охорони курорту Трускавець.

Сьогодні на прилеглих до «Полімінералу» територіях існує небезпечна ситуація еколого-техногенного характеру: триває активізація процесів карстоутворення, потрапляння прісних вод у підземні виробки, просадка земної поверхні тощо.
Таким чином, на підприємстві припинено роботи з проведення комплексу необхідних природоохоронних заходів».

Нагадаємо відтак, що депутати облради сумніваються в намірах нового власника «Стебницького гірничо-хімічне підприємства «Полімінерал» виконувати природоохоронні і екологічні заходи.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів