Депутати Львівської міськради ліквідували чотири комунальні підприємства

18:00 16 листопада 2017 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У четвер, 16 листопада, на сесії ЛМР підтримали ухвалу «Про припинення ЛКП «№500», «№504», «№507», «За Замком» шляхом приєднання та зміни назви ЛКП «№503» на «Управитель».

Про це повідомили сьогодні, 16 листопада, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «За відповідне рішення проголосувало 45 депутатів. З метою проведення реорганізації львівських комунальних підприємств в управляючі компанії, які зможуть бути конкурентоспроможними на ринку надання послуг з управління будинками, для підвищення якості надання послуг з утримання будинків та прибудинкових територій, із врахуванням існуючого фінансового стану підприємств, прийнято ухвалу про укрупнення комунальних підприємств Личаківського району, а саме припинення діяльності ЛКП «№500» шляхом приєднання до ЛКП «№503» із зміною назви на ЛКП «Управитель», припинення ЛКП «№504» шляхом приєднання до ЛКП «Дім», припинення ЛКП «№507» та ЛКП «За Замком» до ЛКП «Господар». При цьому для зручності, пропонується змінити назву ЛКП «№503» на ЛКП «Управитель». Окрім вказаного буде змінена організаційна структура управління ЛКП».

Голова Личаківської районної адміністрації Іван Лозинський доповів на сесійному засіданні: «Приєднання – це форма реорганізації, при якій одна юридична особа включається до складу іншої юридичної особи, що продовжує існувати й далі, але вже в більшому масштабі. Організація, яку приєднують, припиняє свою діяльність. В укрупнених комунальних підприємствах будуть пропонуватися посади працівникам ЛКП, які мають досвід, володіють інформацією про кожен будинок, знають його проблеми і шляхи їх вирішення».

Іван Лозинський також запевнив: «В статути ЛКП вже внесені доповнення до статутної діяльності, що стосуються функцій з управління житловими будинками, тобто разом з послугою з утримання будинків, ціна якої є фіксована і затверджена органом місцевого самоврядування, ЛКП зможуть надаватися послуги з управління, ціна якої є вільною. На сьогоднішній день існуючі ЛКП мають досвід роботи з обслуговування будинків, працівники добре знають проблеми кожного будинку і потреби мешканців, налагоджена робота з постачальниками послуг, такими, як ЛМКП «Львівводоканал», ВАТ «Львівобленерго», ЛМКП «Львівтепплоенерго» та іншими».

Голова Личаківської районної адміністрації також стверджував: «Мешканці району довіряють комунальним підприємствам. Реорганізація існуючих підприємств не буде формальною, оскільки буде змінена організаційна структура підприємства, що дасть нові можливості в сфері управління житловими будинками, оскільки підприємства не будуть обмежені фіксованою вартістю послуг з утримання будинків, а й зможуть укладати договори з управління, ва яких передбачати капітальні ремонти, надання послуг, що не входять в існуючий тариф».

Про це поінформували сьогодні, 16 листопада, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів