ДАІ нагадує водіям Львівщини про особливості керування в зимовий період

11:45 30 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

У прес-службі обласного управління Державтоінспекції нагадують у неділю: «Саме зимою керманичам авто додають проблем негода, тумани, сніги та ожеледиця, які ускладнюють дорожній рух».

У прес-службі обласного управління Державної автомобільної інспекції України нагадують сьогодні, 30 листопада, водіям про особливості керування в зимовий період:

«Саме зимою керманичам авто додають проблем негода, тумани, сніги та ожеледиця, які ускладнюють дорожній рух. У цей період керування автомобілем вимагає більшої зосередженості, вміння діяти у непередбачених ситуаціях.

Навіть досвідчений водій не завжди в змозі правильно повести себе в складних погодних умовах на дорозі. Снігопад та ожеледиця роблять дорогу дуже небезпечною, тож багато хто з водіїв не ризикує їздити на своїх автомобілях. І все ж, якщо ви вирушили в дорогу, Державтоінспекція України нагадує про необхідність дотримання Правил дорожнього руху та наслідки невиконання елементарних правил безпеки на дорозі.

Не нехтуйте власною безпекою та безпекою пасажирів, стежте за прогнозами синоптиків. Обов’язково пам’ятайте, що крім  підготовки автомобіля до зими необхідно володіти навичками керування авто в цей період.

 «На зимових дорогах всім водіям, необхідно бути більш обережними, ні в якому разі не порушувати правила обгону, не перевищувати швидкісні режими», – наголошує керівник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко. – «Потрібно бути особливо уважними відносно пішоходів. Будьте завжди готові, що необачний пішохід може раптово з’явитися на проїжджій частині, намагаючись встигнути перейти дорогу. В цю пору року треба враховувати дорожнє покриття (сніг, ожеледиця) та розуміти, що різке гальмування може призвести до непередбачуваних наслідків».      

Державтоінспекція попереджає, що в зимовий період на дорозі підстерігають певні неприємності. І навіть, незначні порушення правил дорожнього руху, можуть призвести до трагедії. Адже ні для кого не секрет, що під час ожеледі збільшується гальмівний шлях й різке гальмування призводить до заносів транспортних засобів. У таких випадках найчастіше стаються ДТП з тяжкими наслідками, оскільки водієві важко впоратися з керуванням.

Шановні водії! Дотримуючись елементарних Правил дорожнього руху ви забезпечуєте безпеку собі та іншим учасникам дорожнього руху. Пам’ятайте: «береженого і Бог береже». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів