Через сквер на площі Святого Юра у Львові планують прокласти дорогу для тролейбусів

17:30 30 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: tvoemisto.tv

Автомобілі, які їдуть з вуиці Митрополита Андрея, зможуть повертати на вулицю Шептицьких чи з’їжджати на вулицю Озаркевича.

«Для багатостраждального скверу на площі Святого Юра у Львові придумали нову ідею. Площу пропонують закрити для приватного транспорту і зробити пішохідною, а, в сквер зробити дорогу для тролейбусів. Нова концепція очікує схвалення експертів» – повідомили на соціальному порталі «Страйк», де також розповіли:

«Про деталі розповів головний архітектор міста Юліан Чаплінський в коментарі місцевому виданню «Твоє місто». За його словами, свого часу такий проект вже був запропонований на розгляд, і в активістів, які відстоюють парк, він не викликав заперечень. Однак він не був погоджений авторами проекту реконструкції плозі святого Юра. Згідно цього проекту саму площу зроблять закритою для проїзду приватного транспорту.

Автомобілі, які їдуть з вуиці Митрополита Андрея, зможуть повертати на вулицю Шептицьких чи з’їжджати на вулицю Озаркевича. Ті ж автомобілі, які рухаються вгору вулицею Листопадового чину, звертатимуть на вулицю Устияновича. Разом з тим через сам парк пустять тролейбусну лінію.

Здійснити це планують наступним чином: через сквер побудують дорогу шириною 7,5 метрів, яка проходитиме вздовж пішохідної стежки між підпірною стіною бібліотеки та дитячим майданчиком. На в’їзді та виїзді зі скверу стоятимуть боларди, тож окрім тролейбусів туди ніхто не зможе заїхати.

Для реалізації проекту слід пересадити дев’ять дерев, які перетинають саме дорогу. Якщо проект погодять експерти, то вже невдовзі його можуть почати реалізовувати».

Про це повідомили на соціальному порталі «Страйк».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів