Чадним газом отруїлися ще двоє львів’ян і стільки ж жителів Пустомитівщини

10:58 5 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: ty.mk.ua

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації, департамент з питань цивільного захисту ЛОДА закликає мешканців області дотримуватися правил експлуатації побутових газових приладів.

У прес-службі облдержадміністрації повідомили сьогодні, 5 листопада, що, за інформацією департаменту з питань цивільного захисту ЛОДА, 4 листопада о 10.27 у квартирі №5 на другому поверсі трьохповерхового житлового будинку на вулиці Вірменській, 30 у Львові отруївся чадним газом чоловік 1979 року народження, якого у стані середнього ступеня важкості було доставлено до обласної клінічної лікарні. Причина отруєння встановлюється.

Повідомляється також, що 4 листопада о 16.06 у квартирі №9 на третьому поверсі трьохповерхового житлового будинку на вулиці Дорошенка, 66 у Львові отруїлася чадним газом жінка 1958 року народження, яку у важкому стані було доставлено до обласної клінічної лікарні. Попередня причина отруєння – відсутність тяги в газовій колонці.

Натомість 4 листопада о 23.40 у власному гаражі на вулиці Лісній, 82 у селі Зубра Пустомитівського району при виконанні шліфувальних робіт на автомобілі з включеним двигуном попередньо отруїлись вихлопними газами двоє чоловіків – 1982 та 1987 років народження. Потерпілих у стані середньої важкості госпіталізовано до Львівської обласної клінічної лікарні. Причина події встановлюється.

Відтак, як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі 

облдержадміністрації, департамент з питань цивільного захисту ЛОДА закликає мешканців області дотримуватися правил експлуатації побутових газових приладів. У повідомленні також конкретизують:

«З початку жовтня поточного року в області виникло 6 небезпечних подій, пов’язаних із порушенням правил експлуатації газового та пічного обладнання, внаслідок яких постраждало 10 осіб, з них 4 дитини. Всього від початку 2014 року внаслідок отруєння чадним газом (за різних обставин) загинуло 2 особи (дорослі), та було госпіталізовано 99 осіб, у тому числі 38 дітей.

Закликаємо мешканців області неухильно дотримуватися правил експлуатації побутових газових приладів з відводом продуктів згоряння у димохід, а саме:

відкривати кватирку на час роботи газових приладів;

перевірити наявність тяги в димоходах та вентиляційних каналах;

слідкувати, щоб димові та вентиляційні канали були завжди справні;

не закривати решітку вентиляційного каналу;

не залишати працюючі газові прилади без нагляду;

вчасно виявляти відсутність тяги в димових та вентиляційних каналах і повідомляти про це будинкоутримувачів;

після закінчення користування газовими приладами перекрити крани на газових приладах і перед ними;

У  разі несправності газового обладнання викликати працівників ПАТ «Львівгаз» та  негайно перекрити контрольні крани на газових приладах у разі витоку газу або раптового припинення подачі газу і повідомити аварійну службу за телефоном 104.

З А П А М ’Я Т А Й Т Е :

Життя та здоров’я Ваше і Ваших рідних перш за все залежить від вибору правильної поведінки. Не нехтуйте правилами безпеки. Будьте обережні!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів