Бюджет розвитку Львова може бути вдвічі менший, – Садовий

14:58 24 жовтня 2016 р.

Міський голова повідомив, що держава хоче забрати у Львова у наступному році орієнтовно 700 мільйонів гривень.

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив сьогодні, 24 жовтня, під час брифінгу, що наступного року з бюджету міста можуть бути скеровані на фінансування витрат, які раніше забезпечувались державою, понад 700 мільйонів гривень. За його словами, ця сума співмірна з половиною бюджету розвитку Львова. 

Відтак, міський голова не виключає, що бюджет розвитку Львова у 2017 році може бути вдвічі меншим, аніж цьогоріч. Андрій Садовий також розповів: «Сума подохідного податку, який ми маємо, є меншою, ніж була, а ще держава додає нам медицину, освіту, культурну сферу. Це неправильно».

Він також додав: «Це за результатами цього першого читання, який був у парламенті. Можливо, уряд це врахує, коли буде фіналізувати бюджет на винесення до Верховної Ради. Але перші показники, які ми отримали, мене вразили в негативному плані».

Міський голова також зазначив: «Говорити про масштабні роботи у наступному році не можу, бо цей мільярд, який залишається, це невелика сума, а об’єми надзвичайно великі, які нам потрібні. Це і площа перед залізничним вокзалом, вулиці Бандери, Шевченка, Замарстинівська, яку треба доробити від Гайдамацької до Липинського, це багато інших вулиць між будинками, хідники, яких треба робити у великому об’ємі. Ситуація дуже непроста».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів