Будівництво мегакурорту на Свидовці зупинено: Верховний Суд скасував рішення Львівського апеляційного

18:58 29 вересня 2021 р.

Сьогоднішній пікет під Верховним Судом

Сьогоднішній пікет під Верховним Судом

У середу, 29 вересня, Касаційний адміністративний суд скасував рішення попередніх інстанцій стосовно будівництва гірськолижного мегакурорту на Свидовці та відправив справу знову на розгляд Закарпатського окружного адміністративного суду.

Як повідомили Dailylviv.com активісти руху Free Svydovets, Верховний суд скасував рішення Львівського апеляційного суду, яким детальні плани території для побудови гірськолижного курорту на Свидовці  фактично були визнані законними, і направив розгляд справи знову до першої інстанції.  

За словами адвокатки МБО «Екологія – Право – Людина Софії Шутяк, Касаційний адміністративний суд частково задовольнив скаргу адвокатів: «Ми просили скасувати рішення Львівського апеляційного суду і постановити нове рішення, яким закріпити рішення Закарпатського  окружного адмінсуду про визнання незаконними розпоряджень Тячівської та Рахівської РДА стосовно затвердження детального пану територій для побудови гірськолижного курорту на Свидовці.

У частині скасування рішення Львівського апеляційного суду суд з нами погодився, але скасував і рішення першої інстанції. Тобто, суд вважає, що детальний план території – це нормативно-правовий документ і справа щодо його скасування мала розглядатися за спеціальною процедурою, якої не було. Тому суд відправив справу на розгляд першої інстанції – до Закарпатського окружного адмінсуду», – зазначила Софія Шутяк.

«Усе  починається з нуля, але це не означає, що ми нічого не повинні робити. Навпаки – треба формувати цю позицію, про яку сьогодні ми не тільки заявляли, ми говорили про неї починаючи  з першої інстанції – ст. 12 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» передбачає, що є окремі особливо цінні території, зокрема гірські Карпати, в тому числі Свидовець, і рішення стосовно розробки містобудівної документації на такому рівні має приймати Кабмін. Сьогодні рішення суду на користь народу України – народ має право вирішувати, що робити із цими територіями», – підкреслила Софія Шутяк.  

Біорезерват Розточчя, Страдецьку гору і береги Верещиці готують під велику забудову. Суд - 21 жовтня, - екологи

Екологи звинувачують Стрийський лісгосп у «сірих схемах» вирубування дерев

Eкологи протестують проти передання всіх лісів і вод України в підпорядкування МінАПК

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів