Будівництво колектора на вулиці Стуса у Львові обіцяють закінчити до грудня

20:15 23 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Частину робіт проводитимуть вже після запуску трамвайної колії на Сихів восени цього року.

«Новий колектор на вулиці Стуса прослужить понад 50 років», – запевнили сьогодні, 23 червня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли подробиці:

«Вперше у Львові колектор будують закритим методом, а по закінченні робіт обіцяють, що колектор прослужить понад 50 років. Інженер компанії «EGIS» Максим Поваляшко розповів:

«На даній ділянці проводиться будівництво колектора двома методами: відкритим і закритим. Відкритий означає, що розкопується траншея, вкладається труба та з'єднується із камерами. Будівництво закритого типу у Львові вперше проводиться.

Методика – подібна до тієї, за якою будують метрополітен. Тут – аналогічно, тільки розміри менші. Гарантія будівництва цього проекту – 50 років. Плюсів – досить багато, до прикладу, його діаметр становить 1,6 метра, а це означає велику пропускну спроможність.

Усі камери оброблені хімічним захистом, завдяки якому труби не будуть піддаватись корозії, так як відбувається зараз на існуючих колекторах. Загалом, протяжність колектора 830 метрів, з яких уже готові 300 метрів. Ділянка, котра будується відкритим методом, практично завершена, наразі тут проводять останні з'єднання». 

Роботи на ділянці проводяться цілодобово. Як розповідають будівельники, у цьому місці багато насипних грунтів, тобто землею просто засипали все те, що тут знаходилось. Так, серед знахідок на цій дорозі, окрім сміття, працівники відкопали навіть віз.

Будівництво колектора обіцяють закінчити до грудня. Тож частину робіт проводитимуть вже після запуску трамвайної колії на Сихів восени цього року».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів