До Львова після трьох місяців служби на сході України повернувся 121 прикордонник (відео, оновлено)

21:05 3 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: iPress.ua

Своїх захисників урочисто зустрічали на залізничному вокзалі рідні та друзі.

До Львова повернулись із зони АТО прикордонники. З хлібом та сіллю, квітами, привітннями і посмішками рідні та близькі зустріли своїх героїв. Понад три місяці вони несли виконували завдання на блокпостах поблизу та вздовж лінії розмежування в Донецькій області, нині вони повертаються з межах ротації, їхню частину буде розформовано. 

«На ротацію прибув 121 військовослужбовець, за виключенням одного прикордонника, який внаслідок мінометного обстрілу одержав осколкове поранення лівої скроні, зараз він перебуває у військовому госпіталі міста Дніпропетровськ у важкому але стабільному стані», – розповів журналістам заступник коменданта, майор Олександр Павлик, який також повернувся із зони АТО. Решта 60 прикордонників повернуться протягом тижня разом із колоною техніки та забезпечення.

«85% прикордонників були мобілізовані під час четвертої хвилі мобілізації в березні і проходять службу в Кінологічному навчальному центрі у Великих Мостах на Львівщині. Вони неодноразово затримували великі партії контрабандних товарів (м'яса, кондитерських виробів, овочів та фруктів), які нелегально намагалися вивезти з непідконтрольної території», – повідомив заступник начальника Західного регіонального управління з персоналу полковник Костянтин Безпалько. У вересні військовослужбовцям буде запропоновано взяти участь у новій об'єднаній комендатурі.

Про це розповіли в п'ятницю на сайті київського інтернет-видання «iPress.ua». Натомість на телевізійному «5 каналі» повідомили сьогодні, 3 липня:

«Більше сотні прикордонників після трьох місяців служби на Сході країни повернулися до Львова. У зоні бойових дій бійці несли службу на блокпостах поблизу та вздовж лінії розмежування у Донецькій області.

Під час перебування на Донбасі, воїни не раз затримували великі партії контрабанди, яку намагалися вивезти з тимчасово окупованої території. Прикордонників урочисто зустрічали на залізничному вокзалі Львова рідні та друзі. Попереду у бійців щонайменше десять днів перепочинку.

Дружина прикордонника Ірина Моргун розповіла: «Два з половиною місяці не бачились не можу передати, що відчуваю, чесно. Дуже рада, що він повернувся живий, здоровий, що всі повернулись».

Натомість заступник коменданта оперативно-бойової прикордонної комендатури «Великі Мости- 1» Олександр Павлик повідомив: «В першу чергу в нас було завдання недопущення проникнення диверсійних груп, незаконних збройних формувань. Таким чином було затримано дві диверсійні групи, які в подальшому передані СБУ для здійснення процесуальних дій».

Про це повідомили в п’ятницю на телевізійному «5 каналі».

Як інформував «ЩЛ», сьогодні, 3 липня, до Львова повернулися також зі сходу України 200 бійців 80-ї аеромобільної бригади.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів