Бійці 24-ї бригади зі Львівщини пильнують «сіру зону»

20:58 25 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

На неконтрольованій території побільшало ворожих диверсантів.

Після відведення військ від міста Золоте на Луганщині там запанувала відносна тиша, оскільки цей населений пункт та його околиці узялися патрулювати інспектори ОБСЄ, тож окупанти побоюються їх поцілити. Однак вони не припинили відкривати вогонь, а лише перенесли його на сусідні села.

Боєць 24-ї окремої механізованої бригади імені Данила Галицького з Яворова на Львівщині із позивним «Хліборіз» розповів: «З першої години ночі гатять по Попасній. Майже щодня. І САУшки б'ють, і міномети – і 120-ті, і 80-ті, і важка артилерія. Так само і по Оріховому». 

По Золотому вже кілька тижнів не ведуть вогонь. Армійці пов’язують це з присутністю в населеному пункті представників місії ОБСЄ. Після розведення сил вони патрулюють ділянку, яка опинилася в сірій зоні.

Військовий із позивним «Равшан» розповів про спостерігачів: «Вони проїжджають за дамбу… І буквально півгодини – година максимум, повертаються назад. За день буває два-три рази проїжджають».

Водночас, військові констатують, що після розведення військ у неконтрольованій території побільшало ворожих диверсантів. За кілька метрів від позицій захисників Золотого – село Катеринівка. Воно розташоване в «сірій зоні». Дуже часто бойовики, порушуючи Мінські угоди, переодягнені в цивільне, заходять туди, щоб розвідати обстановку на українському опорному пункті.

Українські бійці остерігаються, щоб на контрольовані ними території під виглядом місцевих не зайшли диверсанти, тому за Катеринівкою ведуть цілодобове спостереження. Про це повідомили сьогодні, 25 жовтня, на телевізійному «5 каналі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів