Безхатченко знайшов у Львові в смітнику ртуть

09:50 5 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР нагадує, ртуть – сильна отрута, тому необхідне чітке дотримання правил поводження заради збереження вашого життя та здоров’я.

4 серпня 2015 року о 13:49 чоловіком без визначеного місця проживання виявлено в смітнику на вулиці Федьковича, 54 у Львові медичний шприц із 52 грамами металевої ртуті, який знаходився в герметичній пластмасовій пляшці. Працівниками Франківського районного відділу ДСНС ртуть було вилучено та передано представнику управління з питань НС та ЦЗН Львівської міської ради для подальшої утилізації.

Про це повідомили сьогодні, 5 серпня, на сайті департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації. Натомість у прес-службі міської ради повідомили «Щоденному Львову»:

«4 серпня на вул. Федьковича чоловік без визначеного місця проживання виявив у смітнику медичний шприц із 52 грамами металевої ртуті, який знаходився в герметичній пластмасовій пляшці. Працівники Франківського районного відділу ДСНС вилучили та передали представнику управління з питань НС та ЦЗН Львівської міської ради для подальшої утилізації.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення нагадує, ртуть – сильна отрута, тому необхідне чітке дотримання правил поводження заради збереження вашого життя та здоров’я. За своїм зовнішнім виглядом, ртуть – метал сріблясто-білого кольору.

Пари ртуті та її сполуки дуже отруйні. Потрапивши до організму людини через органи дихання, ртуть акумулюється і залишається там на все життя.

Симптоми отруєння ртуттю виявляються через 8-24 години: загальна слабкість; головний біль та підвищення температури; згодом болі в животі, розлад шлунку, хворіють ясна. При розливі ртуті у приміщенні: виведіть з приміщення всіх людей; відчиніть усі вікна у приміщенні; захистіть органи дихання хоча б вологою марлевою пов'язкою; ізолюйте максимально забруднене приміщення, щільно зачиніть всі двері; вимкніть газ та електрику, загасіть вогонь у грубах перед виходом з будинку. У випадках виявлення, розбиття та пошкодження ємностей із ртуттю (термометрів, колб і т.д.), негайно слід звертатися за телефонами 297-59-11, 261-40-83, 261-42-39, 261-44-61, або за електронною адресою: uns@city-adm.lviv.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів