Батьки і родичі зниклих десантників зі Львова вимагали від Президента втрутитися в розслідування їх справи (відео, оновлено)

19:20 28 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: twitter.com/unian

Батьки й родичі 19-ти бійців 80-ї львівської аеромобільної бригади влаштували акцію протесту на Майдані Незалежності в Києві.

Батьки і рідні бійців 80-ї львівської аеромобільної бригади влаштували акцію протесту на Майдані Незалежності у Києві з вимогою до Президента України втрутитися в розслідування справи щодо зникнення 19 бійців. Близько 20 родичів тримали плакати з написами: «Допоможіть знайти синів», «Вимагаю звільнити сина», «84-й день як зникли десантники 80-ї бригади. Проведіть розслідування, поверніть наших дітей додому».

«Ми зверталися до всіх установ – до СБУ, прокуратури, Міноборони. Пройшло три місяці, а ніяких відповідей ми не отримали. Одна відповідь у них: ми працюємо і шукаємо. Сьогодні ми мали зустріч в адміністрації президента, нас вислухали і сказали, що ми будемо працювати по цій справі. Але невідомо, через чию халатність хлопці попали в засідку. Ми хочемо мати надію, що наших синів знайдуть і визволять», – розповів Петро Петрівський, чий син Ігор теж серед зниклих.

Батьки розповідають, що в СБУ порушили кримінальну справу, але передали її в МВС України. «Моїм сином, наприклад, займається кримінальний розшук. Іншими дітьми, які пропали, займаються дільничні міліціонери. Вони що поїдуть на схід і будуть шукати наших дітей? Буває, що приходять і розпитують чи був схильний син до дезертирства, чи його часом не переховують», – додає батько.

19 бійців 80-ї аеромобільної бригади зникли 5 вересня в районі селища Цвітні Піски під Щастям. З того часу жоден з них на зв’язок із рідними не вийшов. Крім того, того дня загинули 4 бійців.

Про це повідомляється сьогодні, 28 листопада, на сайті «Радіо Свобода».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів