Багатонаціональними навчаннями на Львівщині керуватиме полковник Девід Джордан

10:50 20 січня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

У Львові відбулося представлення нового керівника Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки.

Новопризначений командир Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки «JMTG-U», полковник збройних сил США Девід Джордан, який замінив на цій посаді полковника Ніка Дусіча, відрекомендувався вчора начальнику Львівського гарнізону й Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного – генерал-лейтенанту Павлу Ткачуку, після чого ознайомився з історією та специфікою діяльності львівського вищого військового навчального закладу та обговорив з його керівництвом перспективи подальшої співпраці. Генерал-лейтенант Павло Ткачук зазначив під час представлення нового керівника багатонаціональних навчань на Львівщині: «Сподіваюсь, що всі наші напрацювання знайдуть продовження у подальшій співпраці. Наша спільна робота сприяє здійсненню нових кроків у підготовці військових кадрів та наближенню Збройних Сил України до стандартів НАТО» 

Також учора полковник Девід Джордан разом з генерал-лейтенантом Павлом Ткачуком завітали до голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки та міського голови Львова Андрія Садового, а також зустрілися з керівником Львівського обласного управління поліції– генералом поліції третього рангу Валерієм Середою. Посадовці обговорили шляхи реалізації існуючих проектів та нові ініціативи двостороннього співробітництва у галузі зміцнення обороноздатності Українського війська та відбудови інфраструктури регіону. Спілкуючись з представниками місцевої влади, представник американської армії мав нагоду дізнатись більше про Львівщину та Львів

Зокрема, Олег Синютка запевнив полковника Девіда Джордана: «Для нас надзвичайно важливо, що спільні навчання відбуваються саме на Львівщині і українці бачать, як пліч-о-пліч тренуються і набувають бойової майстерності наші воїни та воїни братніх країн».

Про це повідомили сьогодні, 20 січня, в прес-службі міністерства оборони України, де також поінформували, що під керівництвом іноземних інструкторів в рамках Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки вже пройшли підготовку чотири тисячі військовослужбовців із п’яти батальйонів Збройних Сил України та трьох батальйонів Національної гвардії України. А 2 лютого у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ на Яворівщині розпочнеться підготовка наступного батальйону Збройних Сил України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів