АТО триватиме до відновлення кордонів, – СБУ

17:15 23 березня 2018 р.

Фото до новини


Фото: mediarnbo.org

Заступник голови Службі безпеки України Віктор Кононенко запевнив у п’ятницю: «Антитерористична операція триватиме до відновлення державних кордонів України».

Заступник голови Службі безпеки України Віктор Кононенко повідомив це сьогодні, 23 березня, відповідаючи на запитання інформаційної агенції «Інтерфакс-Україна» про необхідність продовження або припинення АТО у зв'язку з її переформатуванням. Він також зазначив: «Нині, по суті, триває те, що відбувалося і раніше. Єдине – змінилося керівництво. Ми офіційно передали керівництво антитерористичною операцією військовим».

Віктор Кононенко додав: «Ми привели все в належний вигляд. А СБУ як брала участь, так і продовжуватиме на тих засадах, які були раніше».

Відповідаючи на уточнювальне запитання про те, чи означає це, що припинення АТО як структурної складової операції Об'єднаних сил (ООС) не планується, заступник голови СБУ сказав: «Ні, не буде, все це буде продовжено до відновлення державних кордонів».

Про це поінформували в агенції «Інтерфакс-Україна», де також нагадали: «Закон «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях» передбачає, що стратегічне керівництво силами і засобами, які залучають до здійснення заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ, здійснює Генштаб, а керівництво безпосередньо в Донецькій і Луганській областях – командувач Об'єднаних сил, якого призначає президент України за поданням начальника Генштабу. У березні президент України Петро Порошенко призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил. У Генштабі Збройних сил України пояснювали, що АТО на Донбасі, оголошена в 2014 році, триває, і рішення щодо її продовження чи припинення прийматиме керівник Антитерористичного центру при СБУ незалежно від проведення операції Об'єднаних сил».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів