Активісти вийшли у Львові розсортувати купи сміття перед його вивезенням

12:54 23 червня 2017 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Активістам вдалось домовитись з полігоном, який прийме відходи.

Сьогодні, 23 червня, зі Львова почали вивозити сміття. Перший сміттєвоз забрав купу сміття із Шевченківського району міста. Фактично відсьогодні функцію вивезення відходів взяла на себе обладміністрація.

Тим часом громадські активісти теж взялись допомагати владі очистити місто. Кількадесят небайдужих львівян у халатах, респіраторах і рукавичках вийшли на переповнений майжанчик, там вони сортують сміття. Пляшки, папір, те, що піддається переробці пакують у сині пакети, а так зване мокре сміття, передусім, органіку – у чорні. 

Далі сині пакети поїдуть на переробку, а чорні на смітник. Активістам вдалось домовитись з полігоном, який прийме ці відходи, щоправда, що це за полігон активісти не зізнаються.

Організатор акції Анастасія Хрищук розповіла: «Ця акція не є політична, я львів'янка і мені прикро, Львів є культурною столицею України, але від недавна він став ще й сміттєвою столицею України і якщо не громадськість, то хто? Наші політики страйкують, голодують, а не прибирають сміття».

Активісти стверджують їхня акціям неодноразово, будуть це робити і надалі публічно аби львів'яни бачили і вчилися як правильно сортувати відходи. Про це повідомили сьогодні, 23 червня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1». Подробиці – в його сюжеті:

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів