Активісти подарували 45 шоломів батальйону «Львів», а ще 625 передадуть на схід України (відео)

13:56 11 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Роман Балук/ZIK

Цю амуніцію, яка може врятувати життя бійцям, «Самооборона» закупила у Німеччині.


Відео: Західна інформаційна корпорація

Західна інформаційна корпорація розповідає сьогодні, 11 червня, в повідомленні «Самооборона Львівщини» подарувала спецбатальйону «Львів» бойові шоломи»:

«Сьогодні, 11 червня, у навчальному центрі працівників внутрішніх справ при ГУ МВС у Львівській області, начальник управління міліції Львівської області Дмитро Загарія разом із активістами ГО «Самооборона Львівщини» передав бійцям нещодавно створеного батальйону «Львів» шоломи. Батальйон «Львів» почали формувати у квітні цього року на виконання наказу Міністерства внутрішніх справ.

Його функція – захист та охорона життя, прав і свобод громадян, суспільства і держави від злочинних посягань та охорона громадського порядку. Свідком події була репортер телеканалу ZIK Оксана Маруняк, котра розповіла:

«Амуніцію, яка може врятувати життя бійцям, закупили активісти «Самооборони» у Німеччині. По тому шоломи транспортували до польсько-українського кордону, де через пішохідний перехід Медика-Шегині їх трансферували на територію України.

«Ми купили каски і бронежилети, які у Німеччині вже списані. Були труднощі на українсько-польському кордоні, бо за межі країн ЄС одна людина може вивезти лише одну одиницю засобів військового захисту. Та попри це, нам вдалось перевезти 700 шоломів. 45 ми передаємо батальйону «Львів», ще 30 передамо у військову частину на вул. Рубчака. Решту ж передамо бійцям на Сході», – поінформував в.о. керівника ГО «Самооборона Львівщини» Сергій Дзядик.

Він наголосив, що вдалося купити шоломи «третього рівня безпеки», які можуть захистити принаймні від осколків.

Самі ж бійці батальйону «Львів» втішились такому подарунку.

«Каска дуже комфортна, не парить. Приємно, що про нас пам’ятають. Ми хочемо, щоб в країні був мир спокій. Але якщо треба, то ми готові їхати на Схід», – наголосили бійці батальйону «Львів»  Мар’ян та Руслан.

Подяку активістам висловив очільник міліції області Дмитро Загарія: «Дякую «Самообороні», яка допомагає як може. На жаль, держава зараз не може повністю забезпечити вояків. Тому така допомога надзвичайно важлива», – підкреслив Дмитро Дмитрович».

Як інформував «ЩЛ», зі Львова відправили військовим на сході України амуніцію, медикаменти й харчі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів