91 людина вчаділа цього року у Львові

16:45 23 квітня 2018 р.

Фото до новини


Фото: Світлина з архіву

У міськраді нагадали: «Газ – вибухонебезпечний, і найменше порушення правил може призвести до трагедії з людськими жертвами – вибуху, пожежі, отруєння та руйнування.

У прес-службі Львівської міськради повідомили сьогодні, 23 квітня: «Численні випадки отруєння чадним газом, які іноді закінчуються смертями, свідчать про те, що багато людей часто не розуміють небезпеки чадного газу, принципів його утворення, поширення та непоправної шкоди, яку він завдає здоров’ю людини, а також не знають простих правил користування газовими приладами. Про те, чому люди так часто отруюються чадним газом, в чому небезпека такого отруєння та які основні правила користування приладами опалення, як правильно надати першу допомогу при отруєнні – про це сьогодні говорили в мерії під час брифінгу».

Зокрема, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький наголосив: «У цьому році сталося 47 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких потерпіла 91 людина, і з них 29 дітей. Загинули четверо людей. Цифри страшні. Чотири випадки зі 47-х – це несправність газового обладнання, 43 випадки – порушення споживачем правил безпечного користування газовими приладами. Важливо те, що більшість отруєнь чадним газом стається у квартирах, де люди здають їх в оренду».

А технічний директор ПАТ «Львівгаз» Пасло Сербан розповів: «Якщо дотримуватися правил користування газовими та іншими приладами, то біди не станеться. Відповідальність за димові вентиляційні канали, за інженерні мережі, за газові труби, за газові прилади несе власник будинку».

Більше інформації – на сайті ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів