650 новобранців ЗСУ присягнули на Львівщині

10:00 19 листопада 2017 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

Заступник начальника 184-го Навчального центру запевнив, що строковики не будуть залучатися до виконання завдань в зоні бойових дій.

650 військовослужбовців-строковиків урочисто склали військову присягу на вірність українському народові в 184-му Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Про це повідомили в її прес-службі, де також розповіли: «Привітати молодих воїнів до селища Старичі у Яворівському районі, де відбулись урочистості, прибули їхні рідні й близькі, представники місцевої влади й духовенства тощо. Після винесення Державного прапору України до військовослужбовців звернулися начальник 184-го Навчального центру – полковник Олександр Остапчук, голова Яворівської районної адміністрації Орест Хлян, один із молодих воїнів та батько строковика».

«Зачитавши слова урочистої клятви на вірність своєму народові, воїни та їхні командири пройшли перед присутніми урочистим маршем. Згодом гості урочистостей мали змогу ознайомитись зі зразками озброєння та військової техніки, якими оснащена Українська армія, а також зустрітись із командуванням Навчального центру. Після цього юнаки, котрі цього дня стали повноцінними військовослужбовцями Збройних Сил України, вирушили у звільнення, щоб провести вільний час та поділитись зі своїми рідними та близькими враженнями від служби», – поінформували також у військовій академії.

Заступника начальника 184-го Навчального центру з морально-психологічного забезпечення, полковник Володимир Безбородов, зазначив: «Ці воїни-строковики були призвані на військову службу фактично з усіх регіонів нашої країни. Так, до прикладу, кожен шостий військовослужбовець представляє східні області України. Перед складанням Військової присяги ці юнаки впродовж місяця проходили інтенсивний курс військово-професійної підготовки, в ході якої з ними проводились заняття з вогневої, тактичної, інженерної підготовок. Також вони опанували базові навички з тактичної медицини та інших військових дисциплін».

Полковник також повідомив: «Усі воїни-строковики, котрі зараз проходять підготовку у 184-ому Навчальному центрі, а це понад тисяча військовослужбовців, впродовж наступних декількох місяців здобуватимуть знання та навички за майже 80 різними військово-обліковими спеціальностями. Найбільш поширені серед них – для подальшого проходження служби в артилерійських, механізованих й танкових підрозділах Сухопутних військ Збройних Сил  України. Після завершення підготовки всі ці військовослужбовці будуть скеровані до пунктів постійної дислокації бойових частин Вітчизняного війська. До виконання завдань в зоні бойових дій вони залучатись не будуть».

Володимир Безбородов також запевнив: «Керівництво Навчального центру докладає максимум зусиль, щоб ці молоді воїни якнайшвидше адаптувались до незвичних для них умов військової служби. Солдати проживають у сучасних затишних казармах, харчуються за новою, суттєво поліпшеною системою харчування, а військовий фах здобувають на одній з найкращих в Україні навчально-матеріальній базі. Окрім того, ми постійно проводимо необхідні заходи щодо підтримання належного морально-психологічного стану воїнів, виховуємо їх у дусі патріотизму та любові до рідної землі. Водночас, хочу зазначити, що абсолютна більшість цих військовослужбовців розуміють свою роль як захисників України, наполегливо навчаються та готові віддано захищати нашу державу».

Про це повідомили в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де також опублікували фоторепортаж із навчального центру.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів