6300 тонн сміття зачекалися вивезення зі Львова

11:00 12 червня 2017 р.

На вулиці Шевченка у Львові

На вулиці Шевченка у Львові
Фото: зі сторінки громадської організації «Варта 1» в інтернет-мережі «Facebook»

Сміттєвози оминули у Львові в понеділок, 12 червня, 401 контейнерний майданчик житлового фонду.

У Львівській міськраді повідомили в понеділок, 12 червня, що сьогодні сміттєвози не вивезли тверді побутові відходи з 401 контейнерного майданчика житлового фонду. Це 32% від загальної кількості. «Сьогодні зранку відбулась нарада у міського голови Львова з перевізниками. Під час наради озвучено інформацію, що станом на ранок в місті загалом на землі перебуває 6300 тонн сміття – це і на майданчиках, і на перевантажувальних станціях», – поінформували також у міськраді.

«Ситуація із вивезенням сміття з міста є критичною. За останній час кожного дня не вдається вивести твердих побутових відходів з більше як 400 майданчиків. А це більше 30% від загальної кількості. Станом на сьогодні 6300 тонн сміття маємо на землі. Велика кількість сміття залишається на перевантажувальних станціях», – повідомили в управлінні інженерного господарства ЛМР.

«Згідно з меморандумом, кожного дня можемо вивозити лише 90 тонн твердих побутових відходів на полігони міст області. Адже співпрацюємо лише з чотирма містами – замість 16, які підписали меморандум. Тому, перевізники не мають куди вивозити тверді побутові відходи», – поінформували також у міськраді.

«Перевізник «АВЕ» припинив вивозити сміття в деяких ЛКП у двох районах міста, бо немає куди його везти. Станом на сьогодні сміття не вивезено: у Залізничному районі – з 12 майданчиків, у Сихівському – зі 182, у Франківському – зі 72, у Шевченківському – зі 130, у Личаківському – з п’яти», – зазначили також у міськраді.

«Також сміття не вивезли з двох контейнерних майданчиків закладів охорони здоров’я та восьми майданчиків закладів освіти. Не вивезли сміття з 10 контейнерних майданчиків підприємств (супермаркетів) та чотирьох майданчиків, розміщених на ринках.

Повністю очищені від сміття контейнерні майданчики лише Галицького району», – повідомили також сьогодні, 12 червня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів