5,5 тисячі кілометрів доріг на Львівщині з 6,5 тисячі потребують ремонту

23:18 8 жовтня 2015 р.

Фото до новини

Понад п’ять з половиною тисяч кілометрів доріг Львівщини з шести з половиною тисяч потребують ремонту.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 8 жовтня, під час публічних дебатів на тему: «Хто матиме якісні дороги на Львівщині після децентралізації влади?»,  які відбулися у Львівському прес-клубі, повідомив представник від партії «ВО «Свобода» Йосиф Ситник.

- Якщо капітальний ремонт одного кілометра дороги, за різними експертними розцінками, складає від 9 до 12 млн гривень, то ми розуміємо, що на такий ремонт, навіть на Львівщині, потрібно майже 50 млдр гривень. А консолідований бюджет Львівщини – це орієнтовано 18 млдр гривень. Бюджет Львівський обласний - 7,9 млрд гривень. Цього року з обласного бюджету ми надали 176 млн гривень. І це складає від власних надходжень 18%, а власних надходжень у обласному бюджеті лише 12%, - каже він.

Водночас, за його словами, держбюджет роками не повертає коштів фірмам, які вже виконали роботи. 

- Постанови Кабміну №№ 168 та 169, які передбачали фінансування ремонту доріг на Львівщині обсягом 390 млн гривень на повернення кредиторки ще за «Євро-2012», а також 146 млн гривень, які мали йти на поточний капітальний ремонт області були не профінансовані взагалі з державного бюджету. Лише фірмі "Онур" повернуто 34 млн гривень за роботи в 2011-2012 роках, - каже він.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів