50 львівських сміттєвозів заблоковані, – Садовий

16:15 6 березня 2017 р.

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив у понеділок: «50 машин, які транспортують відходи за межі Львівської області, є заблоковані. Я звернувся до обласної комісії з проханням невідкладно втрутитись у цю ситуацію».

У Львівській міськраді повідомили в понеділок, 6 березня: «Сьогодні у Львівській обласній державній адміністрації відбулось засідання обласної комісії ТЕБ і НС із розгляду ситуації щодо проведення робіт на ЛКП «Збиранка». Як зазначив під час засідання міський голова Львова Андрій Садовий, роботи з підсилення дамби на полігоні в селі Великі Грибовичі проводились на виконання доручень Прем’єр-міністра та віце-прем’єр-міністра України».

Андрій Садовий зазначив: «Треба чітко виконувати доручення і Прем’єра, і віце-прем’єр-міністра – негайно відновити роботи на дамбі, що було зроблено. Є, звичайно, труднощі у документації. Керівник Архбудконтролю України це зрозумів, міські служби працювали відповідно до тих рекомендацій, які він надавав. Вся команда людей виїжджала до Києва і на місці спілкувались з керівником ДАБІ України. Якщо зараз треба якісь документи доопрацювати, це буде зроблено, щоб ми були виключно у правовому полі, бо мова йде про безпеку».

Міський голова також повідомив: «Ми на сьогоднішній день по місту Львову маємо орієнтовно тисячу тонн не вивезених відходів. Станом на ранок маємо 257 майданчиків, які переповнені».

Андрій Садовий пояснив: «Всі перевізники Львова заявили, що вони фізично не мають, куди вивозити відходити за межі області. Коли ми минулий раз збирались і виникала така ситуація, ми розблокували той об’єм, який можна було розблокувати по області, але це було орієнтовно 30%, а 70% ми транспортували силами перевізників на полігони в Україні. На сьогоднішній день транспортувати відходи за межі Львівської області є не можливо, бо машини не вертаються. Претензій до львівської поліції нема, мова йде про ситуацію по Україні».

Міський голова також зазначив: «Тому велике прохання, щоб було відповідне доручення відновити якісну координацію, щоб можна було відходи міста Львова транспортувати на полігони Львівської області. Кожного дня ми продукуємо 500-600 тонн. Прохання також звернутись до уряду, щоб пішла команда і львівські машини не затримували. Це прикро, коли ми кожного дня отримуємо інформацію, що наші машини затримали. Мене цікавить безпека громадян, бо на вулиці температура в день 14 градусів, і перевантаження більше доби – критичне для питань санітарного стану міста. Дійсно, полігони області приймуть 50% сміття, а 50%  треба вивозити за межі області».

«Під час засідання комісії обговорили поточну ситуацію на полігоні в селі Великі Грибовичі, зокрема, виконання робіт з підсилення дамби, та наявність відповідних проектів та дозволів. Також директор ЛМКП «Львівводоканал» Валентин Вольський доповів щодо роботи станції з очистки інфільтрату. Сергій Бабак, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, зазначив, що до червня-липня у Львові має бути облаштована нова сучасна установка для очищення інфільтрату. Міський голова Львова Андрій Садовий наголосив на важливості врегулювання дозвільних документів від громади Малехова щодо проведення робіт по підсиленню дамби на території, яка належить сільській раді», – повідомили також у ЛМР.

Андрій Садовий зазначив: «Зараз є певні труднощі з документацією, але ми отримали дозвіл державної інспекції. Сьогодні є проаналізована робота і необхідно ряд документів, щоб отримати доповнення до цього дозволу, тому, я вважаю, що все буде виконано у ті терміни, які сьогодні окреслені комісією».

Міський голова також зауважив: «Ще одне питання – це питання критичної ситуації з твердими побутовими відходами. На сьогоднішній день більше тисячі тонн невивезеного сміття, 257 переповнених майданчиків, усі  машини, які сьогодні транспортують відходи за межі Львівської області, є заблоковані. Це приблизно 50 машин по Україні. Вони банально не мають можливості рухатися на полігони, тому ми можемо розраховувати тільки на полігони, які є у межах Львівської області.

Андрій Садовий також зазначив: «Я звернувся до обласної комісії з проханням невідкладно втрутитись у цю ситуацію, тому що Львів може опинитися у великій екологічній біді. Ми це пережили вже у січні. Я не знаю, кому в голову прийшла така думка одночасно блокувати всі машини, які везуть сміття за Львова, але це особа, яка має дуже сильно не любити людей, щоб ставити їх у таку складну ситуацію. Адже всі наші машини у всіх областях України заблоковані. У мене немає зауважень до роботи поліції у Львові по цьому питанню».

Про це повідомили сьогодні, 6 березня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів