42 бійці АТО отримали квартири на вулиці Під Голоском у Львові, – ЛМР

13:30 19 січня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У п’ятницю, 19 січня, виконавчий комітет ЛМР прийняв рішення про надання квартир та оформлення ордерів сім’ям бійців АТО у будинку №22 на вулиці Під Голоском.

Про це повідомили сьогодні, 19 січня, в прес-службі Львівської міськради, де також запевнили: «Квартири отримали бійці АТО, які мали статус сироти або позбавлені батьківської опіки, бійці, які мають інвалідність І-ІІ групи, та родини загиблих бійців АТО. Загалом квартири отримали 42 людини, яких визначила громадська комісія при Центрі надання допомоги учасникам бойових дій у Львові. Серед них – п’ятеро бійців-сиріт. Загалом у будинку – 53 квартири, тому чекають наступних пропозицій від комісії».

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив: «Рішення надзвичайно важливе. Як ви знаєте, ми збудували будинок, провели жеребкування – визначили квартири, де хто буде мешкати, враховуючи, що квартири мають однакову площу, але є різна поверховість. Тому зараз ми в процесі оформлення документів, щоб надати ці квартири».

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Ірина Маруняк прокоментувала: «Будинок на Під Голоском зданий в експлуатацію, йому присвоєна адреса – номер 22, і власне сьогодні на виконавчому комітеті прийнято рішення про закріплення 42 сім’ям учасників АТО квартир. Після прийняття рішення виписуються ордери, і вони будуть вручені. Терміни вручення ордерів буде озвучено пізніше.  Виписуються ордери і після їх вручення сім’ї можуть проводити ремонтні роботи і вселятися у квартири. Там є котли, лише квартири потребують ремонту – побілки, оздоблення тощо».

Ірина Маруняк також зазначила: «Є громадська комісія, яка створена при центрі допомоги учасникам АТО, і власне ця комісія визначала цю категорію людей, яким буде надано житло. Є ухвала міської ради, яка визначає категорію учасників АТО, яким може бути надано житло. Це особи з інвалідністю війни 1, 2 групи, це діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які також брали участь в антитерористичній операції, а також сім’ї загиблих, які загинули під час виконання своїх обов’язків на Сході. А також – ті категорії осіб, які були поранені і померли внаслідок виконання своїх обов’язків».

У міськраді також повідомили: «Загальна кількість квартир у будинку – 53. Зараз розподілено 42 квартири, тому чекають на пропозиції громадської комісії, яка є при Центрі допомоги учасникам бойових дій. Щодо будівництва наступного будинку для учасників АТО, то, зі слів Ірини Маруняк, це питання поки розглядається, вивчається, тож рішення ще не прийнято», – поінформували також у міськраді.

«Розподілення квартир відбувалось за допомогою жеребкування, виключенням стали квартири на перших поверхах – їх запропонували людям, які мають інвалідність та старшим людям. Всі інші тягнули конверти, в яких вказані номери квартир», – запевнили також у міськраді.

«Будівництво будинку для бійців АТО на вулиці Під Голоском розпочалось наприкінці березня 2016 року. Він має 3 під’їзди, 6 поверхів, загалом 53 квартири, всі двокімнатні. Є також сьомий поверх, який призначений для соціальних потреб. Будівництво відбувалось повністю коштом міста», – повідомили також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів