40 саперів вирушили зі Львівщини на Балкани

09:15 17 грудня 2018 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

Українські військові інженери вирушили до Косово для виконання завдань у складі багатонаціональних сил «KFOR».

Упродовж наступних півроку підрозділ українських військових інженерів виконуватиме завдання з розмінування, налагодження інфраструктури у складі Багатонаціональних сил «KFOR» у Косово. Командир полку, полковник Дмитро Овсянников, наголосив: «Уперше з 2005 року військовослужбовцям нашої частини випала честь брати участь у подібних міжнародних миротворчих місіях.  Ми готувались дуже ретельно і переконані, що висока фахова робота українських фахівців вкотре продемонструє світу та державам-членам НАТО, що Україна надійний партнер».

Командира українського національного контингенту, майор Сергій Ковальчук, зазначив: «Перед ротацією кожен кандидат пройшов посилену підготовку та ретельний відбір. Заняття були організовані не лише зі специфіки, скажімо, мінно-вибухових речовин, з якими ми там стикнемося, але й з ретельним аналізом останніх політичних та соціальних тенденцій цього регіону. Крім англійської мови всі наші військовослужбовці можуть привітатись, поставити елементарні запитання та повідомити про небезпеку мовою місцевого населення Косово. Також весь особовий склад навчений надавати невідкладну першу медичну допомогу при травмах та пораненнях».

Відбір до національного контингенту був дуже ретельним. На кожне місце розглядалось по кілька кандидатів. Головними критеріями відбору до контингенту були досвід участі в бойових діях, відмінна фахова підготовка, знання іноземних мов та відсутність попередніх миротворчих місій.

Представник національного контингенту, кавалер ордену «За мужність», тарший солдат Сергій Дорогавцев, розповів: «Усі ми розуміємо відповідальність, яка лягає на наші плечі. Адже саме за нашою роботою держави-члени НАТО будуть оцінювати й всі Збройні Сили України, нашу здатність виконувати поставлені завдання, фаховість та готовність стати повноправним членом НАТО в усіх аспектах. Переконаний, що ми впораємось зі всіма завданнями і з честю представлятимемо нашу державу на міжнародній арені. А наша сумлінна служба – наблизить Україну до вступу до НАТО».

Першим завданням українських військовослужбовців у складі Багатонаціональних сил «KFOR» у Косово буде підготовка до відновлення однієї з магістральних доріг, яка проходить між важливими пунктами інфраструктури регіону. Це цілий комплекс робіт як з розмінування, так і з підготовки майданчиків для роботи важкої дорожньої техніки.

Проводжати українських військових інженерів до Косово прийшли мешканці міста, де розташована військова частина. А діти з місцевого ліцею подарували військовослужбовцям власноруч виготовлені ангелики, які оберігатимуть українських військових від небезпеки у далекій балканській країні. Освятив ритуал проводів настоятель храму Святителя Павла Конюшкевича отець Микола Лиско.

Український національний контингент знаходиться у Косово у складі міжнародних сил з підтримки миру у Косово під патронатом НАТО-«KFOR». Сили «KFOR» були створені відповідно до Резолюції Ради Безпеки ООН та вступили в Косово 12 червня 1999 року.

Про це повідомили в понеділок, 17 грудня, в прес-службі міністерства оборони України.

Як інформував «Щоденний Львів», завдання військових інженерів на Балканах захищати там мирне населення, розміновувати територію, проводити розвідувальні операції та відновлювати інфраструктуру, яку знищила війна.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів