36 людей загинули цього року на водоймах Львівщини

12:15 18 серпня 2017 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

Рятувальники провели профілактичний рейд із безпечного відпочинку на воді.

У четвер, 17 серпня Львівське обласне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України провело профілактичний рейд щодо безпечного відпочинку на воді, який відбувся за участі рятувальників, представників органів місцевого самоврядування та ЗМІ. Зокрема, вони відвідали озеро «Ясниський кар’єр» та колишній кар’єр з видобування сірки у Яворівському районі. 

Фахівці ДСНС ознайомили відпочивальників із правилами поведінки на воді, окреслили статистику загибелі людей на водоймах у літній період, а також наголосили на основних факторах що викликають трагедії на водоймах: купання у водоймах у нетверезому стані у технічних та не пристосованих для купання водоймах, пірнання, а також відсутність належного догляду за дітьми. Під час рейду рятувальники поширили серед населення друковані матеріали з питань безпечного відпочинку на воді та роз’ясненням правил безпеки.

Про це повідомили сьогодні, 18 серпня, на сторінці Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в інтернет-мережі «Facebook», де також поінформували: «Незважаючи на чисельні застереження та роз’яснювальню роботу рятувальників, більшість громадян просто не усвідомлюють, яку небезпеку несе вода для тих людей, хто поводить себе надто безпечно і необачно, наражаючи своє життя, а також життя інших на небезпеку. На жаль, попри заклики, застороги та озвучені конкретні факти трагедій, більшість відпочивальників не полишають небезпечні водойми, свідомо наражаючись на небезпеку».

В обласному управлінні також зазначили: «Найбільше турбує те, що відпочинок та купання на різноманітних технічних водоймах та підтоплених кар’єрах набуває масовості. Саме на таких водоймах найчастіше і стаються трагедії. Загалом з початку року на території Львівщини на водних об’єктах загинули 36 людей, у томц числі - шестеро дітей».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів