33 громади на Львівщині мають низьку спроможність

14:40 5 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Депутати Львівської обласної ради розглянули в четвер, 5 грудня, на сесії зміни до «Перспективного плану формування територій громад Львівської області».

Про це повідомили в четвер, 5 грудня, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли. Що, йдеться про діючий перспективний план, за яким пропонується створення на території Львівщини 85-ти ОТГ. Як розповів перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський згідно з розрахунком, який провела регіональна комісія, більша частина цих ОТГ, а це 33 громади, мають низьку спроможність і лише 29 – високу.

Відтак, рішенням сесії пропонується до цього плану додати ще сім громад. Частина з них – діючі, а частина отримала висновки від ОДА щодо відповідності Конституції на створення ОТГ.

Як зазначив Василь Лозинський, Львівська ОДА розробила перспективний план, який складається із 67 громад. Цей план був скерований в Міністерство регіонального розвитку.

Перший заступник голови Львівської ОДА розповів: «Ми маємо бачення 67 громад, про які ми говорили і в цій сесійній залі і у всіх районах області. Із цієї кількості є лише 3 громади з низькою спроможністю, і аж 39 із високою. Ми об’їхали всі території, почули громади. Пропозиції почуті в районах будуть враховані та розглянуті на регіональній комісії. Головним завданням децентралізації є формування саме спроможних громад».

Василь Лозинський також запевнив: «Наша позиція, що громади мають бути виключно спроможними. Ніхто на сьогоднішній день принципу добровільності не відміняв. Всі громади, які до нас подаються, висновки отримують. Є приклади, коли люди спершу страйкують, а тоді на другий день приносять документи. Також разом з цим приходять інші громади, які просто віддають документи і ми з ними працюємо. У нас є громади, де 89 % надходжень йде на видатки їхнього персоналу, тобто на зарплату, а 11 % на умовний розвиток. Наше завдання і регіональної комісії зробити так, щоб не було громад, де є реверс. Наше завдання формувати спроможні громади».

Як інформував «ЩЛ», у Львові остерігаються приміських ОТГ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів