36-річна мама померла від коронавірусу після пологів

17:50 25 січня 2022 р.

Фото до новини

На Львівщині від коронавірусу померла ще одна породілля. Молода жінка пішла у засвіти на 16 добу після народження дитини.

Про це під час брифінгу 25 січня у Львівській ОДА повідомила директорка обласного перинатального центру Марія Малачинська, пише Dailylviv.com.

«Минулого тижня ми мали нову материнську смерть: жінка померла від коронавірусу на 16 добу після того, як народила немовля», – розповіла Марія Малачинська.

Йдеться про молоду жінку віком до 30 років. Вона не була вакцинована, в лікарню з коронавірусом потрапила у важкому стані. Термін вагітності медики не уточнюють, але кажуть, що він був раннім.

«Звичайно, у таких складних випадках ми б хотіли врятувати і матір, і дитину. На жаль, це вдалося лише з немовлям. Ймовірно, з дитиною все буде гаразд», – розповів у коментарі Львівському порталу заступник очільниці Львівського перинатального центру Олександр Сімкін.

Зараз на Львівщині побільшало хворих на коронавірус вагітних: під наглядом медиків в обласному перинатальному центрі перебувають 22 вагітні, ще 42 жінок лікують в Центрі легеневого здоров’я. Медики занепокоєні приростом хворих і закликають жінок не боятися робити щеплення від Covid-19.
«Статистика щодо захворюваності серед вагітних активно йде в плюс, що дуже насторожує. Якщо говорити про перебіг хвороби, то зараз це в основному середньої важкості. Сьогодні є можливість провакцинуватись у кожному районі, лікарні чи пункті. Також ми створили пункт вакцинації у нашому перинатальному центрі, щоб кожна вагітна могла зробити щеплення під контролем акушера-гінеколога», – додала Марія Малачинська.

Як уточнив для Zaxid.net завідувач відділення інтенсивної терапії та анестезіології Центру легеневого здоров'я В'ячеслав Бондар, 36-річна жінка з Сокальщини захворіла на коронавірус 25 грудня. Вона не зверталася до лікарів та лікувалася самотужки. Однак вже 2 січня жінку привезли до медзакладу з високою температурою, інтоксикацією та дихальною недостатністю.

У пацієнтки наростала дихальна недостатність і її 5 січня перевели в реанімацію. Аби полегшити стан вагітної й врятувати дитину 6 січня їй на 32 тижні вагітності зробили кесарів розтин. Після цього пацієнтку перевели на ШВЛ. На жаль, врятувати її не вдалося. 21 січня вона померла,
– зауважив Бондар.

За словами лікаря, у пацієнтки це були другі пологи. Вона була невакцинованою.

Ковід: у боксованих палатах - четверо вагітних, у Центрі легеневого здоров‘я - 21

Чорні легені: у лікарні швидкої меддопомоги Львова померли вагітна 23-річна жінка і 29-річний чоловік

У пологовому будинку Львова відкривають пункт вакцинації

Дітей і вагітних на Львівщині щеплять вакциною Pfizer: з простої причини (відео)

Особливістю сьогоднішньої хвилі пандемії є сильна захворюваність на ковід серед вагітних жінок, - лікар у Львові

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів