30 квітня у Львові почнуть прокладати рейки від вулиці Угорської в напрямку до Сихова

16:05 27 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: mobility.lviv.ua

Як передали в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, міський голова Андрій Садовий повідомив: «Планується, що з четверга вже влаштовуватимуть рейки від вулиці Угорської в напрямку до Сихова».

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 27 квітня, «Щоденному Львову»:

«На вулиці Стуса та на кільці вулиць Стуса, Снопківської, Мушака й Свєнціцького провели демонтажні роботи і приступили до заміни інженерних мереж та влаштування дорожньої основи. Під час демонтажних робіт під асфальтом було виявлено два шари бруківки. Її зняли та передали ЛКП «ШРП Галицького району» для використання під час дорожніх робіт на території району. Сьогодні виконання робіт проінспектував міський голова Львова Андрій Садовий, який розповів:

«Ми з вами на одній частині робіт, яка пов’язана з реконструкцією вул Стуса та прокладанням трамвайної колії. Тут буде зроблене велике розворотне кільце, яке дасть можливість технологічно грамотно організовувати рух трамваю.

Наступний етап – це з’єднати з вулицею Стуса. Далі – роботи на вулиці Стуса. Ми чекаємо на результати по тендеру, який визначить переможця, хто буде реконструювати частину дороги до вулиці Франка, щоб повністю рух трамваю був по новій колії. 

Дай Бог, щоб були нові трамваї, щоб ми показали якісний приклад. Погода дає можливість давати більшу інтенсивність по роботі.

На ділянці, яка пов’язана з вулицею Стуса, працюють 150 людей. З наступними днями кількість людей буде зростати. Об’єм надзвичайно великий, але погода дає можливість, будемо більше людей задіювати і більший об’єм виконувати. 

На проспекті Червоної Калини працюють дві ремонтні бригади, які влаштовують трамвайні рейки. Так, одна група працює на ділянці від Санта-Барбари до церкви, інші – від моста рухається вверх до Санта-Барбари.  Планується, що з четверга вже влаштовуватимуть рейки від вул. Угорської в напрямку до Сихова.

Також проектом передбачається заміна колектора на вулиці Угорській. Цей колектор зараз перебуває у аварійному стані. 

Проект, який був розроблений, передбачав заміну колектора відкритим способом. Це коли ми на 12 метрів йдемо вниз. Ми визначили, що це небезпечно, враховуючи погодні умови і географію цієї ділянки. Ми цей колектор будемо відновлювати зовсім іншими технологіями, більш сучасними.

Думаю, це і по ціні буде краще, і буде якісніше, по часу буде оптимальніше. Бо якщо робити відкритим способом, то ми зациклені на закінченні цього етапу.

Якщо ми підемо таки методом, як будують метро, – це набагато простіше, якісніше і це не заважає робити роботи по прокладанню трамваю. Проектний інститут закінчує свої роботи. Львів’яни цього не побачать, робота буде зроблена під землею». 

Нагадаємо, згідно з проектом будівництва, трамвайну колію на Сихів прокладуть вулицею Стуса вздовж проспекту Червоної Калини до «Санта-Барбари». Фінансування проекту охоплює кредит ЄБРР – 6 млн євро, грант німецького уряду – 5 млн євро і 6,8 млн євро з міського бюджету.

Будівництвом займається турецька компанія «Онур». Андрій Садовий додав:

«Ми хочемо, щоб до кінця цього року трамвайна колія була повністю прокладена. Роботи надзвичайно складні, мова йде також про колектор, який знаходиться в аварійному стані. Треба це все враховувати.

Оптимальний варіант – щоб цього року ми могли цим трамваєм проїхати з центру на Сихів. Такий дороговказ мають будівельники, вони з цим погоджуються, але можуть біти різні нетипові ситуації.

Ми живемо в країні, яка знаходиться у стадії війни. Це також треба враховувати, але, слава Богу, у Львові спокійно, роботи тривають. Наразі все, що ми запланували по часу – все робиться».

Буде прокладено близько 5,2 кілом колії, загальна довжина колії – 11,5 км. Планується, що трамваї на Сихів поїдуть до кінетраця 2015 року. Попередньо по маршруту буде облаштовано по 10 зупинок у кожну сторону, тобто загалом 20 зупинок».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів