290 десантників зі США проведуть на Львівщині тренінги для 900 бійців Національної гвардії України (відео)

23:17 30 березня 2015 р.

Фото до новини

Президент Петро Порошенко підписав у понеділок указ про допуск іноземних військових в Україну.

Одразу кілька масштабних міжнародних військових навчань відбудуться в Україні цього року. Президент Петро Порошенко підписав сьогодні, 30 березня, указ про допуск іноземних військових в Україну.

Українці тренуватимуться разом з військовими НАТО. Зокрема й з американцями. Уже 20 квітня на Яворівський полігон висадиться 290 американських десантників. Вони проведуть тренінги для 900 бійців Національної гвардії.

Також заплановані українсько-польські навчання авіаційних підрозділів. Поїдуть українські військовослужбовці та нацгвардійці тренуватися і за кордон. Великі навчання пройдуть у Німеччині, Литві, Угорщині, Іспанії та Португалії.

Про це повідомила сьогодні, 30 березня, «Телевізійна служба новин» каналу «1+1». Натомість у прес-службі Президента України інформують у понеділок:

«Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про План проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних Сил України на території України та їх участі у багатонаціональних навчаннях поза межами України на 2015 рік і про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях». Глава держави також підписав Закон №255-VIII від 17 березня про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях.

Коментуючи участь українських військових в багатонаціональних навчаннях, Президент зазначив: «Рівень підготовки наших військовослужбовців, які беруть участь в навчаннях та тренуваннях, має бути таким, щоб вони стали інструкторами з підготовки і поширювали досвід, який набули, для боротьби з диверсійно-розвідувальними групами, для підвищення ефективності різних секторів наших Збройних Сил».

Так, на території України в 2015 році передбачена низка українсько-американських навчань – «Фіарлес Гардіан-2015» (всього учасників 2,2 тисячі осіб, з них до 1 тисячі військові США), «Сі Бриз – 2015» (всього 2,5 тисячі учасників, з них до 1 тис. військові США та до 500 військових з країн НАТО та програми «Партнерство заради миру») та «Сейбер Гардіан/Репід Трайдент - 2015» (всього 2,1 тисячі учасників, з них до 500 військових США та до 600 військових з країн НАТО та програми «Партнерство заради миру»), а також українсько-польські навчання авіаційних підрозділів «Безпечне небо – 2015» (всього 350 учасників, з них 100 польських військових) та підрозділів військової поліції «Правопорядок – 2015» (всього 100 учасників, з них – 50 польських військових).  Для цього Указом Президента дозволяється допустити на територію України для участі у багатонаціональних навчаннях підрозділи збройних сил США, держав-членів НАТО та держав-учасниць програми «Партнерство заради миру», Польщі з озброєнням, військовою технікою, кораблями, підводними човнами, літаками та вертольотами на строки та в кількості, затверджені Указом.

Крім того, затверджений план участі українських військових у багатонаціональних навчаннях за кордоном. Передбачені навчання тренувальних груп військової поліції в Німеччині (до 30 військових ЗСУ), протичовнове навчання держав чорноморського басейну «Морський щит-2015» (до 500 українських військових) та багатонаціональне навчання військ зв’язку «Коалішин Ендевор/Комбайнд Ендевор – 2015» в Німеччині (до 40 військових ЗСУ). Ще плануються участь в багатонаціональних навчаннях «Кленова арка - 2015» в Литві (до 120 військових ЗСУ), «Світла лавина-2015» в Угорщині (до 30 військових від ЗСУ) та «Трайдент Джанчер - 2015» в Іспанії та Португалії (до 50 українських військових), а також участь в сертифікаційному навчанні бойової тактичної групи Європейського Союзу «Коммон Челленж- 2015» в Німеччині (до 60 військових ЗСУ)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів