29 липня у Львові під час відкриття пам’ятника Шептицькому змінять організацію дорожнього руху

11:10 27 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

У зв’язку з можливим великим напливом прочан, 29 липня з 7.00 до 20.00 відбудеться перекриття руху транспорту на вулицях Озаркевича, Шептицьких, Митрополита Андрея, Устияновича, Листопадового Чину, Новаківського й Матейка.

У середу, 29 липня, у Львові урочисто відзначатимуть 150-ліття від дня народження Митрополита Андрея Шептицького. Зокрема, о 10.00 в Архикатедральному соборі Святого Юра відбудеться Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолить Глава УГКЦ – Блаженніший Святослав.

Опісля на мирян очікує урочисте посвячення пам’ятника Андрею Шептицькому на Святоюрській площі та мистецька програма. Для зручності мешканців, які не зможуть потрапити до собору, на площі перед пам’ятником А.Шептицькому будуть споруджені екрани, де відбуватиметься пряма трансляція Божественної Літургії. Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив:

«В середу до Львова приїжджає дуже багато гостей. Буде Блаженніший Святослав, Владики, буде багато депутатів Верховної Ради. Усі приїжджають, щоб відсвяткувати 150-ліття від дня народження Митрополита Андрея Шептицького. Буде урочисте Богослужіння в Соборі святого Юра, потім – урочисте відкриття пам’ятника. 

Ми занадто дрібні, щоб зрозуміти велич Митрополита Андрея Шептицького. Тому потрібне час. Але головне, щоб ми, святкуючи ювілей Митрополита, мали час, щоб прочитати слово Митрополита, почитати історію його життя, його мудрі настанови.

Коли читаєш його мудрі звернення до вірян, які написані сто років тому, таке враження, що вони написані для сьогоднішнього дня. Митрополит мав великий дар передбачення, велику Божу ласку. 

Ми з нетерпінням очікуємо, коли Вселенська церква визнає його святим, бо він насправді є святий. Коли ти заходи в каплицю і молишся до Митрополита Шептицького, він дає своє просвітління, завжди знаходиш вирішення найскладнішої проблеми.

Для Львова це дуже велика подія, для України також. Митрополит Андрей – людина вселенського масштабу. Такі люди народжуються раз на сто років». 

Зараз триває активна підготовка до святкувань. Зокрема, визначені місця для паркувань усіх прочан, які приїдуть до Львова на урочистості із зазначенням маршрутів громадського транспорту, які курсують наближено до площі Святого Юра (на вулицях Городоцькій (цирк), вулиця Бандери, площі Кропивницького, перехресті вулиць Шевченка й Городоцької).

Як зазначили в управлінні транспорту та зв’язку ЛМР, з місць паркування до собору святого Юра можна буде дістатись такими маршрутами:

Шевченківський район:

вулиця Клепарівська, 39 (стадіон «СКА») – автобус №28 до зупинки «Цирк» 

вулиця Батуринська (стоянка біля скверу) – автобус №28 до зупинки «Цирк»

проспект Чорновола, 95-100 (місця відведені для зупинок транспортних засобів) – автобуси №17, №28, №31, № 34, №41, №51

вулиця Шевченка 24-72 (вздовж вулиці), звідти через площу Ярослава Мудрого буде зручно дійти пішки до площі святого Юра, або автобус №49 до зупинки «Цирк».

Сихівський район:

вулиця Зелена, 147 (ТЦ «Арсен») – автобуси №15, №24, №46 

проспект Червоної Калини, 60 (ТЦ «Арсен») – автобуси №7, №16, №32, №41, №42, № 46

проспект Червоної Калини, 42-52 (бокова смуга руху) – автобуси №7, №16, №32, №41, №42, №46

проспект Червоної Калини, 57-77 (бокова смуга руху) – автобуси №7, №16, №32, №41, №42, №46

проспект Червоної Калини, 62 (ТЦ «ВАМ») – автобуси №7, №16, №32, №41, №42, №46

вулиця Стрийська,199 (стадіон «Арена Львів») – автобуси №10, 25, тролейбуси №2, №20.

Залізничний район:

вулиця Городоцька, 300 (ТЦ Метро) – автобуси №21, №28

вулиця Виговського, 100 (супермаркет «Сільпо») – автобуси №16, №21, №33, №45, №48, тролейбус №10

вулиця Патона, 37 (ТЦ «Арсен») – автобус №21, тролейбус №10

вулиця Любінська, 168 (аеропорт) – автобус №48, тролейбус №9.

Франківський район:

перехрестя вулиць Наукової й Княгині Ольги – автобуси №10, №25, №41, №51, тролейбуси №2, 20

вулиця Наукова, 35а (супермаркет «Сільпо») – автобуси №10, №25, №41, №51, тролейбуси №2, 20.

вулиця Княгині Ольги, 120 (ТЦ Арсен) - автобуси №10, №25, №41, №51, тролейбус №2, №20.

Личаківський район:

Площа Петрушевича – автобуси №24, №46, трамваї №1, №9

вулиця А.Вахнянина, 29 (територія, прилегла до Центру творчості дітей та юнацтва Галичини) – трамвай №7

вулиця Довбуша – пішки до вулиця Підвальної, далі – автобуси №15, №29, №36, трамваї №6, №7.

Також для забезпечення комфортного доїзду прочан до площі Святого Юра, буде збільшено кількість автобусів та посилено роботу громадського транспорту на існуючих маршрутах. Крім того, у зв’язку з можливим великим напливом прочан, які прийдуть вшанувати митрополита Андрея на площу святого Юра, 29 липня з 7.00 до 20.00 відбудеться перекриття руху транспорту на вулицях Озаркевича (від вулиці Городоцької), Шептицьких (від вулиці Сєченової), Митрополита Андрея (від Бандери), Устияновича (від вулиця Рилєєва), Листопадового Чину (від вулиці Гоголя), Новаківського (від вулиці Листопадового Чину) та Матейка (від вулиці Листопадового Чину). 

А пішою ходою на площу можна буде дістатися з боку основних вулиць – Листопадового Чину та Митрополита Андрея та інших бічних вуличок, за винятком вулиці Озаркевича, рух, по якій буде перекрито повністю, оскільки вона використовуватиметься для організації проведення заходу. Завершаться заходи з нагоди відкриття пам’ятника Митрополиту Андрею в Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Тому прохання до мешканців та гостей міста обмежити  заїзд та паркування приватних авто в центр міста в післяобідню пору. Також 29 липня буде обмежений заїзд великогабаритного транспорту до міста.

Львівська міська рада просить усіх учасників дорожнього руху з розумінням поставитися до ситуації. Начальник управління внутрішньої політики ЛМР Євген Бойко зазначив:

«Щодо організаційних речей, то спільно з Церквою ми пропрацювали заходи безпеки: з міліцією, Державтоінспекцією, СБУ, управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, ЛКП «Муніципальна дружина» та медичною службою міста. Тож міліція та муніципальна дружина забезпечуватимуть порядок під час проведення заходу, поблизу площі Святого Юра чергуватимуть бригади швидкої медичної допомоги, а також буде забезпечено біотуалети та смітники у спеціально відведених зонах.

У зв’язку із підвищеним рівнем безпеки та масовим скупченням людей, прохання не брати з собою скляну тару під час проведення заходу на площі. Сама площа задля комфорту прочан  буде розділена турнікетами на кілька секцій.

Під час заходу будуть працювати волонтери, які матимуть усю необхідну інформацію та скеровуватимуть людей у відповідні зони розташування на площі. Волонтерів можна буде розпізнати по футболках і кепках із зображенням митрополита Андрея Шептицького».

Про це повідомили сьогодні, 27 липня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів