28 працівників «Львівводоканалу» ліквідовували порив магістралі «Плугів-Винники»

16:20 11 грудня 2017 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У міськраді запевнили: «Триває процес стабілізації водопостачання до усіх будинків у Личаківському районі».

У прес-службі Львівської міськради повідомили сьогодні, 11 грудня, що 28 працівників «Львівводоканалу» вже ліквідовували порив на магістральному водогоні «Плугів-Винники», а також запевнили: «Станом на зараз водопостачання відновлено до усіх споживачів. Триває процес стабілізації водопостачання до усіх будинків у Личаківському районі».
У міськраді також розповіли: «Зранку залишалися окремі мікрорайони, у яких спостерігалися проблеми з подачею води. Зокрема, вода не надходила у район вулиць розташованих поблизу Високого Замку. Також були локальні проблеми на вулицях Ірини Вільде, Дорога Кривчицька, Лисенка й Теліги, де працювали шістьох водовозок».
Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Ірина Маруняк нагадала: «У п’ятницю, 8 грудня, о 21.30 сталася аварія на водопроводі. У районі села Чижиків був порив водопроводу. Це старий водопровід, збудований 30 років тому. Працівники ЛМКП «Львівводоканалу» приступили до ліквідації аварійної ситуації. У суботу, 9 грудня, було призупинено подачу води мешканцям Винників і Личаківського району Львова. Впродовж суботи і неділі «Львівводоканал» працював над ліквідацією аварійної ситуації».
Чиновник також розповіла: «Аварію ліквідували в неділю ввечері і розпочали відновлювати водопостачання. Водопостачання до Винників відновили вночі з неділі на понеділок. Станом сьогодні на ранок 80% Личаківського району вже були забезпечені водою. Станом на зараз вода подана до усіх будинків. Єдине, що необхідно, щоб піднявся тиск, щоб вода піднялася до верхніх поверхів».

Ірина Маруняк також нагадала: Для забезпечення мешканців водою у роботі були задіяні водовозки. Першочергове завдання було доставити воду до лікарень і мешканцям житлових будинків. Також довозили воду в студентські гуртожитки на вулиці Пасічна і Медової Печери. У неділю працювало 16 водовозок і ще 1 водовозку замовив «Львівводоканал». Водовозки стояли в дев’ятьох місцях, про які ми інформували через засоби масової інформації. Зокрема, з водовозками допомагали військові частини, приватні підприємці, ШРП. Якість води перевіряла лабораторія ЛМКП «Львівводоканал». Лише ті водовозки, які мають право на довіз питної води, доставляли її мешканцям, а інші водовозки постачали технічну воду».

Натомість директор «Львівводоканалу» Валентин Вольський повідомив: «Причиною аварії стало те, що на водопроводі розійшовся заводський шов, який був зварений на заводі, а не на місці, коли прокладали цю магістраль. Майже півтори доби на місці аварії працювало 28 працівників ЛМКП «Львівводоканал». Також більше 30 осіб було залучено, коли шукали місце прориву. Під час ліквідації прориву повністю відновили шов – вирізали старий і зробили новий».
Валентин Вольський також запевнив: «Ситуація такого масштабу відбулася вперше за останні 30-40 років. У нас є детальний план аварійних ділянок водопроводу і є програма з їх ліквідації. До прикладу, у 2009 році на цьому водогоні, було замінено дев’ять кілометрів труби – це коштувало майже 200 мільйонів гривень. Тому на заміну великих ділянок водопроводу великого діаметру потрібні величезні кошти. На сьогодні маємо близько 20 кілометрів аварійних ділянок. Один метр труби діаметром 800 міліметрів коштує сім-вісім тисяч гривень, не враховуючи витрати на інші матеріали і роботу», – розповів Валентин Вольський, директор ЛМКП «Львівводоканал». Вода, яка зараз подається до мешканців м. Винник і Личаківського району, відповідає усім вимогам, її якість постійно контролюється і перевіряється».

Про це поінформували в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів