28 і 30 січня в Україні пройде активна фаза мобілізації, повістки вже отримали 71,7% військовозобов'язаних (відео)

14:10 26 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Речник Міністерства оборони Вікторія Кушнір повідомила в понеділок: «28 і 30 січня пройде активна фаза мобілізаційного процесу – відправка в навчальні центри».


Відео: «5 канал»

Інформаційна агенція УНІАН передала сьогодні, 26 січня, в повідомленні «В Україні 28 і 30 січня пройде активна фаза мобілізації»:

«В Україні 28 і 30 січня пройде активна фаза мобілізаційного процесу – відправка в навчальні центри. Про це повідомила речник Міністерства оборони Вікторія Кушнір. Вона також додала, що повністю визначені потреби для мобілізації техніки народного господарства.

Як повідомляв УНІАН, мобілізація в 2015 році пройде в три етапи і триватиме з січня по серпень. Протягом року в ЗСУ планується мобілізувати 200 тис. українців. Також в цьому році планується провести призов 40 тис. громадян на строкову військову службу».

Про це повідомляється в понеділок на сайті інформаційної агенції УНІАН. Натомість телеканал «112 Україна» передав сьогодні, 26 січня, в повідомленні «Міноборони: Повістки вже отримали понад 70% українців, які підлягають мобілізації»:

«Повістки вже отримали понад 70% українців, які підлягають мобілізації. Про це під час брифінгу, який транслював телеканал «112 Україна», заявила речник Міноборони Вікторія Кушнір.

«Мобілізація до лав ЗСУ триває планово. Станом на 25 січня повідомлено 61 тисячі 748 військовозобов'язаних, що складає 71,7% від запланованих заходів. Повністю визначені потреби для мобілізації техніки народного господарства», – заявила Кушнір. Вона такожнагадала, що ведуться роботи по створенню єдиного реєстру військовозобов'язаних.

«На даному етапі в реєстр потраплятимуть ті, хто ухиляється від мобілізації. Надалі ці списки будуть подані в Міністерство ЗСУ та Генерального штабу ЗСУ, де будуть проведені відповідні заходи щодо притягнення до відповідальності згідно із законодавством України», – додала вона.

Нагадаємо, що мобілізація в 2015 році пройде в три етапи і триватиме з січня по серпень. Перший етап розпочався 20 січня і триватиме 90 днів, другий – орієнтовно з квітня і триватиме 60 днів, а третій етап розпочнеться з червня і також триватиме протягом 60 днів.

У рамках чергової хвилі мобілізації до лав Збройних сил будуть призвані танкісти, артилеристи, десантники, піхотинці, зв'язківці, ремонтники, водії, механіки різних систем озброєння, фахівці з питань логістики, радіоелектронної боротьби, радіаційного, хімічного, радіаційного захисту. Протягом року в ЗСУ планується мобілізувати 200 тис. українців. Також до 2015 року планується провести призов 40 тисяч громадян на строкову військову службу».

Про це повідомляється в понеділок на сайті телеканалу «112 Україна».

Як інформував «Щоденний Львів», Росія готує зрив мобілізації в Україні підставними «солдатськими матерями» й панікою в соцмережах – речник Міністерства оборони Вікторія Кушнір повідомила в понеділок: «Планується проведення постановочних акцій та пікетування військкоматів із залучення зацікавлених ЗМІ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів