Льотчик Сергій Руденко, який загинув 24 березня, служив на Львівщині

22:35 29 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Вертолітники, які розбилися неподалік села Вінницькі Стави у Васильківському районі Київської області, – з військової частини неподалік Самбора.

24 березня на полі неподалік села Вінницькі Стави Васильківського району Київської області впав військовий вертоліт Мі-24. Загинув льотчик-оператор 22-річний Сергій Руденко із селища Миропіль Романівського району Житомирської області.

Майора Сергія Лукаша й капітана Андрія Дроздова відвезли до Гребінківської райлікарні. Потім – у військовий шпиталь столиці, прооперували.

Експерти оглянули місце падіння військового вертольота на полі неподалік траси Київ–Одеса. Уламки розлетілися на десятки метрів. Працівниця Васильківської райдержадміністрації, яка була на місці аварії, розповіла: «Люди кажуть, що вертоліт падав і горів. Поряд з місцем аварії сів ще один. Там були четверо військових, вони дістали хлопців. Лейтенант загинув одразу. Двоє – у важкому стані, сильно обгоріли. Один розмовляв, а другий ледве ознаки життя подавав, уже й не говорив. Був дим, усе чорне. Люди, які їхали по трасі, побачили і прибігли на допомогу». 

Два гвинтокрили летіли з Миргородського аеродрому Полтавщини на ¬аеродром «Озерне» в Житомирській області на планове технічне обслуговування. Начальник армійської авіації генерал-майор Валентин Пістрюга повідомив: «Члени екіпажу другого гелікоптера, що летів позаду, бачили, як той вертоліт різко нахилився і пішов до землі. Загоряння в повітрі не було. Знайшли чорну скриньку. Будемо розслідувати, що сталося.

Гелікоптер виготовлений 30 років тому. Досудове розслідування веде військова прокуратура Центрального регіону». Влади¬слав Селезньов із прес-служби Генштабу Збройних сил розповів: «Вертоліт був справний. Того дня пройшов технічний огляд перед вильотом». 

Льотчики служили неподалік міста Самбір на Львівщині. Про це повідомили в останньому номері київської «Газети по-українськи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів