1600 львів'ян отримали безоплатних адвокатів для захисту в суді

19:44 26 червня 2017 р.

Фото до новини

За шість місяців цього року до регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулося понад 15 тисяч клієнтів.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 26 червня, під час прес-конференції на тему: "Реформи у сфері державної виконавчої служби, державної реєстрації, пенітенціарної системи і безкоштовної правової допомоги", яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив директор регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Ігор Микитин.

- Усі вони отримали і первинну, і вторинну допомоги. З них 1600 осіб отримали адвоката для захисту в суді, а 500 осіб – працівників центру, які також допомагали їм вирішити їхні проблеми, - каже він.

До центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звертаються переважно з майновими справами.

- На селі – це земельні справи, в містах – цивільні, - каже Ігор Микитин.

Однією з тих, хто звернувся до центру за захистом, є вісімдесятирічна Віра Тріска, якій несподівано нарахували за послуги газопостачання 30 тисяч гривень.

- У 1992 році Вірі Трісці під'єднали газ і поставили лічильник. І забули про нього. Не брали на повірку, не чіпали його. А через 25 років лічильник вийшов з ладу і накрутив за місяць три тисячі кубів. І газова служба звинуватила бабцю, що вона втручалася в роботу лічильника. При тому, у неї була переплата в 700 гривень та субсидія в 1800 гривень. Коли ми спитали у газовиків, чому вони не перевіряли та не звіряли лічильник, вони відмахнулися від бабусі, - офіційний представник бабусі Ганна Склярова розповідала, як старенька людина їздила цілий рік то за довідками, то до суду, то ще кудись, куди її відфутболювали. Аж поки їй ноги не відмовили.

Після чого їй порадили звернутися до центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Зараз Віру Тріску представляє і захищає в суді адвокат, якого надали у цьому центрі.

Олена Вороткова чотири роки оббивала пороги Пенсійного фонду, тому що їй відмовляли нарахувати «чорнобильські» надбавки. І зараз воні, за допомогою юристів з центру безоплатної вторинної правової допомоги, виграла справу.
 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів