16 травня у Львові – пориви вітру 15-20 м/с і гроза

09:00 16 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ogo.ua

Про такий невтішний прогноз синоптиків попереджає прес-служба міської ради.

За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології, у Львові 16 травня – пориви північно-східного вітру 15-20 м/с. Удень синоптики прогнозують грозу.

Міська рада просить за таких погодних умов уникати прогулянок парками, адже при поривах вітру можуть падати гілки або ж дерева. Якщо ви знаходитесь у квартирі під час грози, необхідно вимкнути всі електроприлади, не приймати душ або ванну, не мити посуд.

Якщо гроза застала вас на вулиці або на відкритій місцевості, не наближайтесь до телеграфних стовпів або високих дерев, особливо поодиноких, не стійте поряд із залізною огорожею або іншими провідниками електрики. Не можна їздити на велосипеді та мотоциклі, адже їх деталі виготовлені з металу.

Також не можна користуватися парасольками, адже в них є металеві дроти. При русі групи осіб, варто триматися на відстані один від одного.

Не рекомендується користуватися мобільним телефоном. Якщо гроза застала вас у дорозі, не виходьте з транспортного засобу, повністю зачиніть вікна.

Якщо це сталося під час вашого перебування у човні або на водоймі, якнайшвидше поверніться на берег. Вода є провідником електрики.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів