14130 львів’ян отримали цьогоріч паспорти в центрах адмінпослуг

11:22 18 серпня 2017 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У міськраді запевнили, що затримки у видачі паспортів – через підвищений попит.

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 18 серпня: «Найзатребуванішою у Центрах надання адміністративних послуг Львова залишається послуга з оформлення і видачі паспортів. З травня цього року у ЦНАПах запрацювала друга робоча станція, і це дало змогу обслуговувати вдвічі більше містян. Загалом впродовж січня-липня цією послугою вже скористалися 14 130 клієнтів. Водночас, через підвищений попит, є незначні затримки у видачі паспортів».

У міськраді поінформували також: «Зокрема, у січні 2017 року ЦНАП надав 681 послугу з оформлення і видачі паспортів, в лютому – 1 476 послуг, в березні – 2 084 послуги, у квітні – 360 послуг (лише в перший тиждень місяця, оскільки був відсутній канал зв’язку і не було технічної можливості прийому документів), у травні – 2 015 послуг, у червні – 3 855 послуг, в липні – 3 659 послуг. Усі документи оформляються одразу на місці, одразу відбувається фотографування. Обладнання сучасне, закуплене згідно вимог Міграційної служби України, є зв’язок з демографічним реєстром, тобто усі необхідні дані передбачено і враховано, щоб послуга була належної якості».

У міськраді запевнили також: «Водночас так, як суб’єктом надання цієї послуги є Міграційна служба, то в ЦНАПах, як і в інших відповідних структурах, через підвищений попит на виготовлення біометричних паспортів, є тимчасові незначні затримки у їх видачі. Адже різко збільшилась кількість оформлюваних документів».

У міськраді зазначили також: «Щодо електронного запису на послугу оформлення паспортів у ЦНАПах, то, як інформують в департаменті, він систематично оновлюється, але зважаючи на ажіотаж, миттєво заповнюється. Водночас, є розмежування щодо осіб, які не можуть скористатися електронним записом – вони можуть безпосередньо у ЦНАПі в живій черзі скористатися цією послугою. У ЦНАПах Львова зараз окремо приймають документи на виготовлення біометричних паспортів та «ІD»-паспортів для дітей.

У міськраді поінформували також: «У департаменті адміністративних послуг очікують, що ажіотаж з оформленням паспортів мав би спадати на вересень. Люди зрозуміли, що ніхто не робить якихось перепон, система працює, але є певні технічні можливості, адже ту кількість людей, які хочуть виготовити паспорт зараз, ЦНАПи технічно і фізично обслужити не можуть».

Про це повідомили сьогодні, 18 серпня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів