13 тисяч жителів Борислава на Львівщині потерпають без води вже 10 днів (відео)

22:42 5 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: galychyna.info

«Львівобленерго» знеструмив місцевий водоканал за борги. Чиновники вже більше тижня шукають необхідні півтора мільйона гривень.

«13 тисяч мешканців Борислава сидять без води вже 10 днів», – повідомила  сьогодні, 5 березня, київська газета «Сегодня», конкретизуючи при цьому:

«13 тисяч мешканців Борислава (Львівська область) залишилися без води на невизначений термін «Львівобленерго» знеструмив місцевий водоканал за борги. Чиновники вже більше тижня шукають необхідні півтора мільйона гривень.

Любов Кабетяк, яка вже більше тижня змушена носити воду на 5-й поверх з колодязя або привізних цистерн, скаржиться: «Скільки я можу принести цієї води? Ну, раз пішла, другий – все. А треба їсти варити і в будинку щось зробити. Я вже не кажу про прання і туалет, вибачте, злити – ну де тої води наберешся. Принести можуть максимум 10 відер. Цього вистачає на 2 дні».

Мешканці Борислава вже 10 днів без води. І це при тому, що комунальні послуги люди сплачують справно.

А ось держава з вересня не компенсує підприємству різницю в тарифах. Місцевий водоканал заборгував енергетикам півтора мільйона гривень, а ті – відключили світло.

«Зараз заборгованість держави перед водоканалом 7 і 5 млн. І в майбутньому треба працювати над подачею документів до Нацкомісії щодо підняття тарифів», – сказав Орест Винодєл, голова ліквідаційної комісії КП «Бориславводоканал».

Але в мерії піднімати тарифи не поспішають. Кажуть, що в Бориславі і так вода одна з найдорожчих в Україні – по 10 гривень за куб. Але і допомогти грошима з місцевого бюджету також не можуть.

«Закон це забороняє сьогодні. Можна тільки давати на закупівлю основних фондів. А на погашення боргів по електроенергії – неможливо», – уточнив Володимир Фірман, Бориславський міський голова.

Може стати ще гірше – попереджає мер. Якщо в столиці не вирішать питання з компенсацією різниці тарифів».

Відеозапис на цю ж тему у випуску інформаційної програми «События» на телеканалі «Україна» можна подивитися за цим посиланням:

http://ukr.segodnya.ua/regions/lvov/13-tysyach-zhiteley-borislava-sidyat-bez-vody-uzhe-10-dney-597915.html

Як інформував «ЩЛ», «Львівобленерго» досі не повернуло струм «Бориславводоканалу», який заборгував 1,5 млн. грн.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів