120 дітей на Львівщині отримають подарунки діаспори

13:36 23 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Загалом СУМівці надіслали в Україну понад 1500 пакунків з одягом, взуттям, шкільним приладдям та солодощами.

Юні українці з Канади, Австралії, США, Німеччини та Бельгії, які об’єднані в лавах Спілки Української Молоді, в рамках акції «Теплом зігріємо серця»«, зібрали та передали подарунки для українських дітей, батьки яких перебувають в зоні АТО. Загалом СУМівці надіслали в Україну понад 1500 пакунків з одягом, взуттям, шкільним приладдям та солодощами.

Ці гостинці отримають діти різних областей, де діють місцеві організації СУМ. Зокрема в Калуші, Львові, Тернополі, Хмельницьку, Чернігові, Сквирі, Бобринці, Дніпропетровську та Києві. На Львівщині подарунки отримають 120 дітей.

Координатор акції, голова Спілки Української Молоді в Україні Юрій Іляш, розповів: «Насамперед подарунки ми передамо дітям, батьки яких загинули, обороняючи незалежність та територіальну цілісність нашої держави, а також дітям з особливими потребами, чиї батьки зараз в АТО. Крім дітей зі сімей військових, гостинці отримають й малюки з родин вимушених переселенців.Звісно, що охопити всіх наша акція не зможе. Однак, віримо, – вона зігріє серця тих хлопців та дівчат, які втратили рідну людину, подарує  відчуття свята тим,  хто покинув рідну домівку».

На думку СУМівців, окрім практичного, цей захід має й велике моральне значення, адже засвідчує єдність українців світу, незалежно від місця їх проживання чи віку. Акцію «Теплом зігріємо серця» члени Спілки Української Молоді проводять вдруге. 

Минулорічна охопила понад 500 дітей вимушено переселених осіб, які через воєнні дії на сході змушені були покинути свої домівки. У Львові акція відбудеться у неділю, 27 грудня, о 15:00 у приміщенні конференційного залу Філософсько-Богословського факультету Українського католицького університету на вулиці Хуторівка, 35а.

Спілка Української Молоді – молодіжна виховна організація займається вихованням молоді на християнських та патріотичних засадах у дусі свого гасла «Бог і Україна».

Спілку засновано у 1925 році в Києві. У 1946 році СУМ було відновлено в повоєнній Німеччині, з того часу організація поширює свою працю у 10 країнах світу в Західній Європі, Північній і Південній Америці та Австралії.

Про це повідомили сьогодні, 23 грудня, «Щоденному Львову» в прес-службі обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів