Жіноча збірна України з футзалу перемогла у Львові італійок

09:55 30 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: ffu.org.ua

Кілька разів нашим дівчатам добре діставалось від фізично сильних суперниць.

Товариський матч. Україна – Італія – 2:1

Україна: Мельничук, Бесідовська – Тітова, Форсюк, Воловенко, Бавзенюк, Прокопенко, Дубицька, Шульга, Гриценко, Дударчук, Шаповал, Єрмоленко, Тараканова

Італія: Тарделлі, Массіа – Боргес, Менчанчінні, Сікларі, Делла Вілла, Помпоселлі, Бісонін, Доменічетті, Ніколетті, Лучіані, Віолі, Лісі, Джуліана 

Голи: Дубицька (11), Форсюк (33) – Помпоселлі (11)

У другому товариському матчі між збірними командами України та Італії, що відбувся у Львові, наші дівчата здобули мінімальну перемогу - 2:1. На другий матч команди вийшли з солідним багажем інформації одна про одну. Тому говорити про домінування якоїсь з сторін не доводилось.

Італійки традиційно більше контролювали м’яч, часто наважувались на дальні постріли. Але надійно в рамці воріт нашої команди діяла Бесідовська. Українки теж в захисті не відсиджувались, застосовуючи при відборі високий пресинг. А коли сфера опинялась в ногах наших футзалісток, італійки притискались до власних воріт, даючи змогу суперницями проводити позиційні атаки.

Здавалось, команди так і проведуть хоча б тайм в комбінаційній боротьбі, але ближче до екватору періоду гра пішла на зустрічних курсах, швидкості зросли, а відповідно і порушувати правила стали частіше. Українки першими відкрили рахунок у матчі – Ірина Дубицька перехопила м’яч в центрі майданчика, протягнула його метрів 15 і потужно пробила «з носка» – рикошет дезорієнтував голкіпера наших гостей – 1:0.

Хоча такий рахунок протримався на табло не довго. Фактично через одну атаку наші дівчата пропустили поперечний пас, і лідер атак суперника Помпоселлі пробила сильно і влучно – 1:1.

Завдяки активній грі у відборі наша команда до кінця першого тайму, мало що давала створити суперникові. Хоча був таки шанс піти на перерву у статусі лідера, але голкіпер Італії впоралась з ударом з десятиметрової позначки від Шульги.

Сил на другий тайм у наших дівчат виявилось більше. Підопічні Володимира Колока просто приголомшили суперника стартовим штурмом та активністю. Однак гості витримали натиск і ближче до середини другої половини вирівняли гру, щоб потім узяти її під свій контроль.

Кілька разів нашим дівчатам добре діставалось від фізично сильних італійок, але українки щоразу витримували удар і йшли у контрнаступ. І коли здавалось, що гра так і завершиться без переможця, своє слово сказала Юлія Форсюк. Після відбору спрацювала комбінація Тітова – Бавзенюк – Тітова – Форсюк, гол вийшов дуже ефектним.

А головне – він приніс нашій команді перемогу з остаточним рахунком – 2:1. Нагадаємо, що перша зустріч цих команд, яка відбулась кількома днями раніше, завершилася внічию – 2:2.

Про це повідомили сьогодні, 30 листопада, в прес-службі Федерації футболу України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів