«Жальгіріс» (Вільнюс) – «Карпати» (Львів) – 0:0 (відео)

22:45 30 березня 2015 р.

Фото до новини

Товариський поєдинок між українською й литовською командами завершився по-дружньому – нічиєю.

«Жальгіріс» (Вільнюс) – «Карпати» (Львів) – 0:0 (відео)

30 березня 2015 року, 19:30. Стадіон Федерації футболу Литви, Вільнюс. 

Хмарно. +5°С

«ЖАЛЬГІРІС»: Віткаускас, Шемберас, Янкаускас, Сврлюґа, Ваіткунас, Кендиш, Пілібаітіс, Куклис, Вільк, Лукса, Елівелто.

Запасні: Клевінскас, Янусаускас, Єдіґарян, Момкус, Ниуядзі, Валвоніс, Сідлаускас, Фрейджеймас.

Головний тренер – Валдас Дамбраускас.

«Карпати»: Мисак (Сілецький, 70), Лобай (Поручинський, 46), Гітченко (Пластун, 65), Новотрясов, Костевич, Худоб’як, Страшкевич, Кожанов (Завійський, 70), Карноза (Савошко, 60), Голодюк (Яструб, 60), Сергійчук (Захарків, 75). 

Запасний – Манце.

Головний тренер – Ігор Йовічевіч.

Якого покоління б не було штучне поле, але воно і в Литві штучне. «Карпатам», які звикли до натурального покриття, ще не доводилося грати на синтетиці, чого не скажеш про литовський «Жальгіріс» – команду, що йде на першому місці в місцевому чемпіонаті з максимальними показниками.  Зважаючи на те, що Ігор Пластун не допоможе команді в Запоріжжі через дискваліфікацію, місце в основі, у парі з Гітченком зайняв Артур Новотрясов, а лівіше розташувався Іван Лобай. Певні зміни відбулися і в середині поля – наприклад, Михайло Сергійчук розташувався на правому фланзі атаки, натомість на вістрі діяв Вадим Страшкевич. 

«Карпати», які вийшли на поєдинок у червоно-чорних кольорах, у першому таймі більше контролювали гру, хоча за моментами обидві команди тримали рівновагу. Першим перевірити воротаря литовців узявся Костевич, який виконав доволі небезпечний штрафний. М’яч облетів стінку, але кіпер дістав його із нижнього кута. У відповідь пробив Лукса – тут вже довелося розтягуватися Мисаку, який перевів круглого на кутовий. 

Активність Сергійчука на фланзі доволі часто призводила до великої кількості помилок з боку суперників. Сам Михайло кілька разів прикладався до м’яча з лівої, але круглий щоразу оминав каркас воріт.

Трохи краще з цим було в Страшкевича, але після його удару з-за меж карної зони, першим на м’ячі був Віткаускас. Непогана нагода була і в Кожанова, але Денис з гострого кута у ворота не влучив. 

«Жальгіріс» не лише оборонявся – за рахунок кращих стосунків із штучним газоном, нападники кілька разів розхитували львівських захисників. Знову довелося вступати у гру Роману Мисаку, а одного разу він реально врятував команду після виходу сам на сам бразильця Елівелто. 

А щойно почався другий тайм, карпатівці могли виходити вперед – після флангового штрафного на випередження зіграв Страшкевич, але м’яч після його удару головою поцілив у штангу. А невдовзі непогана нагода була в активного Сергійчука – Михайло на замаху прибрав захисника, але перестарався із силою, круглий полетів над воротами. 

Потішив публіку Ігор Худоб’як – несподівано для усіх ветеран «левів» метрів з 40-а запустив м’яча під саму перекладину. Кіперу довелося переводити сферу на кутовий кінчиками пальців. 

Тим часом Ігор Йовічевіч почав вводити у гру свіжі сили. Так, ще з початку другого тайму на поле вийшов Поручинський, а згодом більш досвідчених виконавців почала змінювати молодь – Яструб, Савошко, Завійський, Захарків та Сілецький.

Ігрову практику отримав Ігор Пластун, який замінив Гітченка. До речі, захисник міг одразу ж забити – він зреагував на відскок м’яча від гравців, які боролися у карній зоні і пробив з розвороту. 

Молоді карпатівці старалися не поступатися своїм старшим партнерам і це їм переважно вдавалося. Принаймні, хлопці не зламали стиль гри «зелено-білих» і загалом влилися в поєдинок доволі гармонійно. Не бракувало на завершальних хвилинах навісів та прострілів, один з яких міг завершитися взяттям воріт, але на удар в падінні головою від Захарківа зреагував воротар. 

Тож дружній поєдинок між «Жальгірісом» та «Карпатами» і завершився по-дружньому – нічиєю 0:0. Безумовно, карпатівці надовго запам’ятають цей візит до дружньої Литви, а ще чекатимемо вільнюських приятелів у Львові – тут їм завжди будуть раді.

Про це повідомили сьогодні, 30 березня, в прес-службі львівського футбольного клубу «Карпати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів