Заявку Львова на проведення Олімпіади-2022 прийнято (відео)

18:58 16 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: newsradio.com.ua

Найбільше місто Західної України конкурує з Алмати, Краковом, Осло, Пекіном і Стокгольмом.


Відео: UkrainianBBC

Як інформує прес-служба Львівської міської ради, Міжнародний олімпійський комітет (МОК) оприлюднив офіційний список заявників на проведення Зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року. Увійшли до нього шестеро претендентів.

Зокрема – Україна, чий Національний олімпійський комітет запропонував провести Зимові Олімпійські ігри 2022 року у Львові й Тисовці та Панасівці на Львівщині та на гірському хребті Полонина Боржава в Закарпатській області. Міський голова Львова Андрій Садовий розповів із цього приводу наступне:

«Всі наші дії синхронізовані з Урядом і Олімпійським комітетом. Перший етап вже проведено.

Сьогодні опубліковані всі претенденти – Осло (Норвегія), Стокгольм (Швеція), Алмати (Казахстан), Пекін (Китай), Краків (Польща) і Львів (Україна). Достатньо серйозні конкуренти.

Зараз важливе правильне проектування всіх будівель. Важливо, щоб був позитивний економічний ефект.

Якщо подивитись на останню Зимову Олімпіаду, яка була в Канаді, то вона мала дуже великий зиск. Вони заробили до 2 млрд. дол. під час самого проведення.

Важливо правильно все спланувати. Ця робота зараз триває. Працює консорціум п’яти найвідоміших компаній світу, які готували заявки інших успішних міст, які приймали Олімпійські ігри.

Кожного тижня ми це питання опрацьовуємо. Наступний рік – це етап проектування». 

Прес-служба Львівської міської ради нагадує, що за підтримку заявки України на проведення Зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року офіційно проголосували: 16 жовтня – Рада регіонів, 22 жовтня – Львівська обласна рада, а 24 жовтня – Львівська міська рада. В ході підготовки планується два кластери: «льодовий» буде розташований у Львові, а «сніговий» – у Тисовці, Панасівці та Боржаві. 

На всіх об’єктах, які зведуть до Зимової Олімпіади, будуть створені комфортні умови для усіх спортсменів та вболівальників, в тому числі і для людей з особливими потребами. До процесу підготовки заявки Україна триває тісна співпраця із національними федераціями зимових видів спорту. Залучені фахівці світового рівня, які працювали над концепціями останніх п’яти переможних олімпійських заявок.

За більш детальною інформацією звертайтеся до прес-служби Заявкового комітету «Львів-2022» за електронною адресою media@lviv2022.org. 

А вчора, 15 листопада, на сайті «ВВС» був розміщений відеосюжет про опитування кореспондентами цієї телерадіокорпорації киян, до яких звернулися зі запитанням «Яким є ваше ставлення до намірів влади провести в Україні зимову Олімпіаду?».

Як повідомляв «ЩЛ», Олімпіаду-2022 у Львові схвалюють 67% його опитаних мешканців, начальник управління інвестиційно-банківських послуг АКБ «Укрсоцбанк» Ерік Найман вважає: «Олімпіада-2022 у Львові стане божевіллям», інтернет-журнал «ПіК» запевняє: «Олімпійські ігри-2022 перетворять Львівщину на Нью-Васюки», натомість у міністерстві спорту стверджують, що «Олімпіада-2022 року виведе Західну Україну з депресії».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів