Забіг Миру, який пролягав через Львів, досяг Мадрида (відео)

18:24 18 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: http://gazeta.ua/

12 українців подолали шлях у 4000 кілометрів, пробігши естафетою дев’ять країн світу – Польщу, Чехію, Словаччину, Австрію, Німеччину, Ліхтенштейн, Швейцарію, Францію та Андорру.

12 українців подолали шлях у 4000 кілометрів, пробігши естафетою дев’ять країн світу – Польщу, Чехію, Словаччину, Австрію, Німеччину, Ліхтенштейн, Швейцарію, Францію та Андорру. В п'ятницю українські бігуни досягли іспанської столиці – Мадрида.  Мета забігу – донести до європейської спільноти ідею миру в українській державі.

Учасник забігу Роман Жорін акцентує також: «Мета нашого забігу – подякувати європейцям за підтримку України, зібрати їхні побажання нашому народові в «Книзі миру», спілкуватися та нести правду про ситуацію в Україні, молитися за мир з громадами європейських країн та перемогти…в першу чергу себе».

Ще один учасник забігу, Віктор Мазярчук, додав: «Ми зупиняємо війну, не воюючи – наш символ простягнуті долоні. Ми хочемо миру в Україні, Європі, у світі понад усе. Наша мрія, щоб після повернення в Україну на нашій Батьківщині запанував мир. Ми робимо те, що раніше ніхто ніколи не робив – міняємо світ навколо себе. Головне завдання Забігу Миру – зупинити війну в Україну та донести до жителів всіх країн світу те, що українці прагнуть миру».

Розпочали марафон українці 21 березня 2015, у річницю підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Команда розраховує подолати близько 18 тисяч кілометрів, відвідавши 42 столиці Європи. Фініш заплановано в Києві 12 травня.

Про це повідомило сьогодні, 18 квітня, інтернет-видання «Gazeta.ua».

Як інформував «ЩЛ», 26 березня урочисту зустріч учасникам Забігу Миру влаштували у Львові.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів